Αυτοέλεγχος στο φαγητό: Tι πρέπει να καταναλώνουμε και τι όχι!

Έρευνα δείχνει πως κάθε μέρα παίρνουμε πάνω από 200 αποφάσεις που σχετίζονται με το φαγητό και μάλιστα τις περισσότερες χωρίς καν να το σκεφτούμε, σύμφωνα με τον Brian Wansing, συγγραφέα του Mindless Eating.

Να τρως το φαγητό σου μόνο σε πιάτο

Σε έρευνα συμπεραίνεται πως οι άνθρωποι που τσιμπολογάνε από σακουλάκι ή το κουτί του delivery παίρνουν περισσότερες θερμίδες συγκριτικά μ’εκείνους που σερβίρονται σε πιάτο. Αν είσαι σε μπουφέ, οι πιατέλες με τα μεζεδάκια μπορεί να είναι ελκυστικές και αν δε βάλεις το φαγητό σου σε πιάτο, δε θα ξέρεις πόσο έχεις φάει.

Τι να διαλέξεις:

  • Άπαχη πρωτεΐνη, όπως καπνιστό σολομό, σούσι, σουβλάκια κοτόπουλου και μοσχαρίσια κεμπάπ.
  • Τα μπαστουνάκια λαχανικών είναι πάντα καλή επιλογή.
  • Απόφυγε σνακ όπως τυρί, ρολάκια με λουκάνικο, μίνι κις και οτιδήποτε με ζύμη ή τηγανητό, αφού αυτά είναι συνήθως πλούσια σε κορεσμένα λιπαρά.

 

Δεν είναι όλα τα έτοιμα φαγητά ίδια

Αν πρόκειται να παραγγείλεις κάτι απ’έξω, δοκίμασε πιο υγιεινές επιλογές από τα μπέργκερ και την πίτσα. Προτίμησε σούσι, ψητό κοτόπουλο ή κινέζικο με λαχανικά και ρύζι στον ατμό.

Αλκοόλ; Καλύτερα όχι!

Έχει πολλές θερμίδες. Διάλεξε ελαφριά κρασιά που μπορείς να αναμείξεις με σόδα ή πίνε 1 ποτήρι ανθρακούχο νερό ανάμεσα σε κάθε ποτήρι αλκοόλ.

Καλεσμένη σε τραπέζι;

Γέμισε το μισό πιάτο με σαλάτα και λαχανικά. Χρησιμοποίησε το ένα τέταρτο για άμυλο, όπως καλαμπόκι, πατάτες, ρύζι ή ζυμαρικά, και το τελευταίο τέταρτο για άπαχη πρωτεΐνη. Να θυμάσαι ότι οι επιστήμονες έχουν βρει δύο λόγους για τους οποίους παίρνουμε κιλά χωρίς να το καταλάβουμε:

1. Είσαι αγχωμένη: Το άγχος αυξάνει την παραγωγή της ορμόνης κορτιζόλη στο αίμα, η οποία εντείνει την επιθυμία για υδατάνθρακες και γλυκά.

2. Δεν τρως συνειδητά: Όταν καταβροχθίζεις το φαγητό σου, δεν είσαι συντονισμένη με τα μηνύματα κορεσμού που στέλνει ο εγκέφαλός σου.

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...