Αυτοί είναι οι νέοι βουλευτές Αιτωλοακαρνανίας

Με ελάχιστα εκλογικά τμήματα να απομένει να ενσωματωθούν στην Επικράτεια και με βάση τα μέχρι τώρα αποτελέσματα στην Αιτωλοακαρνανία κατανέμονται τρεις έδρες στη Νέα Δημοκρατία, δύο στον ΣΥΡΙΖΑ και από μία σε Κίνημα Αλλαγής και ΚΚΕ.

Από τη ΝΔ εκλέγονται οι Κώστας Καραγκούνης, Μάριος Σαλμάς και Σπήλιος Λιβανός. Στον ΣΥΡΙΖΑ τις δύο έδρες  καταλΑμβάνουν οι Γιώργος Βαρεμένος και Θάνος Μωραϊτης. Στο ΚΙΝΑΛ ο Δημήτρης Κωνσταντόπουλος και στο ΚΚΕ ο Νικόλαος Παπαναστάσης.

Νέα πρόσωπα, σε σχέση με την τελευταία κοινοβουλευτική περίοδο 2015-2019, στη Βουλή είναι οι Σπήλιος Λιβανός, Θάνος Μωραΐτης και Νίκος Παπαναστάσης.


O Kώστας Καραγκούνης είναι Δικηγόρος.Εξελέγη βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας για πρώτη φορά στις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου 2009. Στις εκλογές του  2012 επανεξελέγη όπως και στις εκλογές του 2015. Διετέλεσε υφυπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, στην Κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά.

Ο Μάριος Σαλμάς είναι ιατρός. Από το 2000 εκλέγεται συνεχώς βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας της Νέας Δημοκρατίας. Στις 8 Ιανουαρίου 2009, ορίστηκε Υφυπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης στην Κυβέρνηση Κώστα Α. Καραμανλή, ενώ από τις 22 Ιουνίου 2012 έως τις 23 Ιουνίου 2013 διετέλεσε Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας στην Κυβέρνηση Αντώνη Σαμαρά.

O Σπήλιος Λιβανός είναι Οικονομολόγος. Διετέλε βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας την περίοδο 2007-2009. Υπήρξε Γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού της ΝΔ και Σύμβουλος Επιχειρηματικότητας του Προέδρου ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ο Γιώργος Βαρεμένος είναι  δημοσιογράφος  που εξελέγη πρώτη φορά βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας με τον ΣΥΡΙΖΑ το 2012 και επανεξελέγη το 2015. Υπήρξε Β΄ Αντιπρόεδρος της Βουλής κατά την τελευταία κοινοβουλευτική περίοδο.

Ο Θάνος Μωραϊτης σπούδασε Οικονομία και Διοίκηση αλλά ασχολήθηκε με τη διαφήμιση . Το 2004 εξελέγη Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας με το ΠΑΣΟΚ ενώ επανεξελέγη το 2007 , το 2009 και το 2012. Διετέλεσε υφυπουργός Περιβάλλοντος στην κυβέρνηση Γ.Παπανδρέου  και τον Ιούνιο του 2011 ανέλαβε καθήκοντα υφυπουργού Ανάπτυξης.  Το 2019 προσχώρησε στον ΣΥ.ΡΙΖ.Α.και τοποθετήθηκε υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών.


Ο Δημήτρης Κωνσταντόπουλος σπουδασε στο Παιδαγωγικό Τμήμα. Πρώτη φορά ήταν υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ το 2012 ενώ εξελέγη για πρώτη φορά βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας το 2015.

Ο Νίκος Παπαναστάσης εκλέγεται βουλευτής για πρώτη φορά. Είναι αντισυνταγματάρχης εν αποστρατεία, μέλος Εθνικού Συμβουλίου της ΕΕΔΥΕ.

Κεντρική εικόνα από xiromeronews

Πηγή: agrinionews.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...