Αυτοί είναι οι πιθανοί αντίπαλοι ΠΑΟΚ ή ΑΕΚ στον δρόμο των μη πρωταθλητών του Champions League

Αυτοί είναι οι πιθανοί αντίπαλοι ΠΑΟΚ ή ΑΕΚ στον δρόμο των μη πρωταθλητών του Champions League
Αυτοί είναι οι πιθανοί αντίπαλοι ΠΑΟΚ ή ΑΕΚ στον δρόμο των μη πρωταθλητών του Champions League


01/05/2020 – 17:31

Η φετινή χρονιά αποτελεί δεδομένα την πιο ιδιαίτερη και περίεργη σεζόν στη σύγχρονη ιστορία του ποδοσφαίρου. Η πανδημία του κορονοϊού που έχει ξεσπάσει σε όλη την Ευρώπη έχει αναγκάσει όλες τις ομοσπονδίες των χωρών αλλά και την UEFA να διακόψουν για τουλάχιστον δυο μήνες όλες τις διοργανώσεις.

Ο κίνδυνος εξάπλωσης του ιού αλλά και το γεγονός ότι κανείς δεν εγγυάται προς το παρόν την ασφάλεια των ποδοσφαιριστών έχει βάλει σε σκέψεις την UEFA και τις ομοσπονδίες ακόμα και για οριστική διακοπή.

Κάποιες χώρες όπως η Γαλλία και η Ολλανδία διέκοψαν οριστικά τα πρωταθλήματα τους, ενώ αλλά οδεύουν προς επανέναρξη με το ελληνικό να είναι ένα από αυτά. Όσον αφορά το Champions League θα συνεχιστεί τον Αύγουστο, ενώ και η νέα σεζόν θα γίνει κανονικά με την UEFA να περιμένει είτε να ολοκληρωθούν τα πρωταθλήματα είτε οι ομοσπονδίες να βγάλουν τα ευρωπαϊκά εισιτήρια.

Στην Ελλάδα εφόσον θα συνεχιστεί η σεζόν και με βάση τη βαθμολογία, ο Ολυμπιακός είναι σχεδόν βέβαιος πρωταθλητής και θα πάρει το ένα εισιτήριο για τα προκριματικά του Champions League από το μονοπάτι των πρωταθλητών, ενώ ο ΠΑΟΚ ή η ΑΕΚ θα είναι η άλλη ομάδα που θα προσπαθήσει να μπει στους ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Μάλιστα, με δεδομένο ότι κάποια πρωταθλήματα έβαλαν οριστικό τέλος αρχίζει και σχηματίζεται ο δρόμος για τον έναν από τους δύο “δικεφάλων” που θα τερματίσει δεύτερος και αυτός μόνο εύκολος δεν είναι. Ας τα πάρουμε όμως από την αρχή.

Όποιος από τους δύο πάρει το εισιτήριο για το Champions League θα ξεκινήσει τις προσπάθειες του από τον δεύτερο προκριματικό γύρο, κάτι που σημαίνει ότι θα πρέπει να αποκλείσει τρεις αντιπάλους σε διπλούς αγώνες για να φτάσει στους χρυσοφόρους ομίλους. Δηλαδή θα πρέπει να κάνει υπέρβαση, μια υπέρβαση που έκανε φέτος ο Ολυμπιακός, αποκλείοντας κατά σειρά, τις Βικτόρια Πλζεν, Μπασακσεχίρ και Κράσνονταρ.

Οι πιθανοί αντίπαλοι για ΠΑΟΚ ή ΑΕΚ θα είναι αρκετά δυνατές ομάδες και όσο περνάει γύρους όποια από τις δύο ομάδες βγει δεύτερη θα είναι ακόμα δυσκολότερες. Παράλληλα, πέρα από τους τρεις γύρους κατά μεγάλη πιθανότητα θα είναι και οι δυο στους αδύνατους στην κλήρωση κάθε γύρου. Σαφώς, οι πιο βατοί αντίπαλοι βέβαια θα είναι στον δεύτερο προκριματικό, αν μπορούν να θεωρηθούν βατοί.

Έναν γύρο πολύ σημαντικό καθώς αν προκριθεί η ελληνική ομάδα εξασφαλίζει μίνιμουμ τους ομίλους του Europa League. Αξίζει να σημειώσουμε πως κάποιες ομάδες έχουν κλείσει σίγουρη θέση στα προκριματικά για τη νέα σεζόν, ενώ οι υπόλοιπες θα βγουν ανάλογα τι μέλλει γενέσθαι με τα πρωταθλήματα.

Σημειωτέον ότι από το μονοπάτι των πρωταθλητών στους ομίλους θα μπουν δυο ομάδες μόνο. Στον δεύτερο προκριματικό γύρο λοιπόν πέρα από τον ΠΑΟΚ ή την ΑΕΚ θα είναι με βάση τα τωρινά δεδομένα και οι Σάλτσμπουργκ, Μπασακσεχίρ, Πλζεν, Ριέκα και Άλκμααρ.

Η ΑΕΚ αν βγει δεύτερη θα είναι σίγουρα στους αδύναμους της κλήρωσης, ενώ ο ΠΑΟΚ έχει ελπίδες να μπει στους δυνατούς. Από τον τρίτο γύρο και μετά όμως όποιος εκ των δυο είναι στα προκριματικά θα είναι ανίσχυρος.

Εφόσον, λοιπόν η ελληνική ομάδα καταφέρει να περάσει στον τρίτο προκριματικό, θα προστεθούν ομάδες από κορυφαία πρωταθλήματα όπως η Ρεν και η Μπενφίκα που είναι στη δεύτερη θέση στην Πορτογαλία. Ακόμα με τα τωρινά πάντα δεδομένα θα προστεθούν και οι Ντιναμό Κιέβου, Κράσνονταρ και Γανδη, συν τις άλλες δυο που θα προκριθούν από τον δεύτερο προκριματικό. Οι ομάδες θα χωριστούν σε ισχυρούς και ανίσχυρους (η ελληνική ομάδα θα είναι ανίσχυρη) και ανάλογα την έκβαση των αναμετρήσεων τέσσερις ομάδες θα προκριθούν στα play offs. Εκεί πάλι με κλήρωση θα βγουν τα δυο ζευγάρια και στο τέλους οι δυο ομάδες που θα πάρουν το εισιτήριο για τους ομίλους του Champions League. Αναλυτικά οι ομάδες που θα ήταν με βάση τα τωρινά δεδομένα:

Δεύτερος προκριματικός γύρος

ΠΑΟΚ ή ΑΕΚ

Σάλτσμπουργκ Μπασακσεχίρ Β. Πλζεν Ριέκα Άλκμααρ Τρίτος προκριματικός γύρος Ρεν Μπενφίκα Ντιναμό Κιέβου Κράσνονταρ Γανδη

Πηγή: kontranews.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...