Αυτοκινούμενα οχήματα στη Μ. Βρετανία

Αυτοκινούμενα οχήματα στη Μ. Βρετανία
Η κυβέρνηση σχεδιάζει να κάνει τη χώρα διεθνές κέντρο έρευνας στον τομέα
Διεθνές κέντρο έρευνας και ανάπτυξης των λεγόμενων αυτοκινήτων άνευ οδηγού θέλει να κάνει η κυβέρνηση της Μ. Βρετανίας τη χώρα, σύμφωνα με το BBC.

Αρχής γενομένης έρευνας που θα επιβεβαιώνει ότι υπάρχει το θεσμικό και νομικό πλαίσιο που θα επιτρέπει την κυκλοφορία των οχημάτων στους Βρετανικούς δρόμους, η Μεγάλη Βρετανία θα κάνει την αρχή.

Το σχέδιο, προβλέπει επίσης έναν προϋπολογισμό της τάξης των 10 εκατομμυρίων λιρών, το οποίο θα χρηματοδοτήσει την πόλη που θα φιλοξενήσει τα test drive των αυτοκινούμενων οχημάτων. Ήδη στην πόλη Milton Keys, κυκλοφορούν πειραματικά αυτοκινούμενα οχήματα.  

Μέχρι τα μέσα του 2017 προβλέπεται ότι τουλάχιστον 100 οχήματα αυτόνομης κίνησης θα κυκλοφορούν στους δρόμους της πόλης, τα οποία θα χρησιμοποιούν σένσορες που θα αποτρέπουν τις συγκρούσεις.  

Να σημειωθεί ότι την αρχή των αυτοκινούμενων οχημάτων, έκανε η Google, της οποίας το πειραματικό αυτοκίνητο, Google Car, έχει συμπληρώσει test drive που ανέρχεται στα 800 χιλιάδες χιλιόμετρα, ενώ οι πολιτείες της Καλιφόρνια, της Νεβάδα και της Φλόριντα έχουν ήδη νόμους που επιτρέπουν την κυκλοφορία των εν λόγω οχημάτων.

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...