«Αυτοκτονία» ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ, 2-2 με τον Ατρόμητο

Παρόλο που προηγήθηκε με 2-0 και έδειχνε να έχει “καθαρίσει” το παιχνίδι με τον Ατρόμητο, η ΑΕΚ κατάφερε σε ένα πεντάλεπτο να τα γκρεμίσει όλα και να υποπέσει σε νέα γκέλα στο ΟΑΚΑ (2-2).

Τα γκολ των Μάνταλου (3’) και Πατίτο (60’) έμοιαζαν να εξαργυρώνουν την καλύτερη φετινή εμφάνιση των «κιτρινόμαυρων», ωστόσο μια ολιγωρία που αξιοποίησε ο Λε Ταλέκ (71’) και ένα ερασιτεχνικό λάθος του Ανέστη σε… κακή σέντρα του Ούμπιντες έδωσαν έναν ανέλπιστο πόντο στους Περιστεριώτες.

Η ΑΕΚ σε δυο παιχνίδια στο ΟΑΚΑ πριν από το σημερινό είχε γκελάρει. Μπαίνοντας φουριόζα στο γήπεδο, η «Ένωση» βρήκε το γρήγορο γκολ που τόσο ήθελε. Έστω κι αν χρειάστηκε γι’ αυτό ένα σοβαρό λάθος του Ούμπιντες, το οποίο τιμώρησε σκληρά ο Μάνταλος (με σουτ που κόντραρε και άλλαξε ελαφρώς πορεία). Έχοντας πάρει λοιπόν το προβάδισμα, οι παίκτες του Μοράις λύθηκαν. Και για αρκετή ώρα… έδεσαν κόμπο τους αντιπάλους τους.

Γιατί οι «κιτρινόμαυροι» πίεζαν ψηλά. Έφτιαχναν ωραίους συνδυασμούς (όπως αυτόν με τον Αραβίδη που σπατάλησε ο ορεξάτος Πατίτο). Σούταραν έξω από την περιοχή (όπως έγινε με κεραυνό του Γκάλο που έβγαλε δύσκολα ο Γκορμπούνοφ). Και γενικώς είχαν εγκατασταθεί στην περιοχή του Ατρόμητου. Παρόλο λοιπόν που οι Περιστεριώτες ανέβηκαν και σταδιακά απορρόφησαν την πίεση, δεν προβλημάτιζαν ιδιαίτερα την ΑΕΚ. Αντίθετα, κινδύνευαν εκ νέου σε όμορφο σουτ του Χριστοδουλόπουλου. Και η μόνη φορά που απείλησαν ήταν σε μια φάση που δεν θα έπρεπε να έχει γίνει, καθώς ο Βασιλείου (πριν κάνει «έγκλημα» με εξεζητημένο πλασέ αντί να πασάρει στον Λε Ταλέκ) έφυγε από θέση οφσάιντ.

Επιστρέφοντας από τα αποδυτήρια, η «Ένωση» δεν έδειξε διατεθειμένη να προστατεύσει το σκορ. Αντίθετα με όσα έδειχνε λίγο πριν την ανάπαυλα, δεν είχε σκοπό να «κάτσει» στο γήπεδο. Προειδοποίησε λοιπόν γι’ αυτό με νέο εξαιρετικό συνδυασμό των Χριστοδουλόπουλου-Αραβίδη, που για λίγο (όσο δεν πρόλαβε να βάλει την προβολή ο τελευταίος) δεν καρποφόρησε. Και λίγο αργότερα έκανε πράξη την απειλή, με… μερακλίδικο πλασέ του Πατίτο, που κάρφωσε την μπάλα στην απέναντι γωνία και έδειξε να καθαρίζει το ματς. Έδειξε. Γιατί αυτό που θα ακολουθούσε δεν το φανταζόταν ούτε ο πιο απαισιόδοξος οπαδός της ΑΕΚ.

Μέσα σε πέντε λεπτά λοιπόν οι παίκτες δεν γκρέμισαν απλώς αυτά που έχτιζαν για 70 λεπτά. Αλλά πήγαν να ρίξουν στα… ψυχοφάρμακα τον κόσμο τους. Διότι το γκολ του Λε Ταλέκ (με ωραία προβολή από δύσκολη γωνία) μπορεί να αποδοθεί στην «κακιά στιγμή» (και την ικανότητα βεβαίως του Γάλλου επιθετικού). Αυτό που έγινε όμως λίγο αργότερα -όταν ο Ούμπιντες έκανε μια κακή σέντρα και ο Ανέστης τη μετέτρεψε με κωμική επέμβαση σε γκολ- άφησε κάγκελο ακόμα και τους παίκτες του Ατρόμητου, που ισοφάρισαν… από το πουθενά.

Κάπως έτσι, το ΟΑΚΑ πάγωσε. Το άγχος βάρυνε τα πόδια των παικτών της ΑΕΚ. Σε τέτοιο σημείο που ο Αλμέιδα να τελειώσει σαν… Πέκχαρτ (που εν τω μεταξύ είχε μπει στο ματς) τη μεγαλύτερη ευκαιρία για να ξαναπάρει η ΑΕΚ αυτό που έχασε. Κι αν ο Λημνιός είχε πιο καθαρό μυαλό, σε τετ-α-τετ με τον Ανέστη και σόλο πριν το τέλος, ο Ατρόμητος θα μπορούσε να έχει προκαλέσει ακόμα μεγαλύτερο σοκ. Όχι ότι αυτό που ήδη είχε δημιουργηθεί (και δεν άλλαξε σε κεφαλιά-γκολ του Αλμέιδα που σωστά υποδείχθηκε σε θέση οφσάιντ) δεν ήταν αρκετό για να πέσει γιούχα… κατά πάντων αμέσως μετά το σφύριγμα της λήξης.

ΑΕΚ (Ζοζέ Μοράις): Ανέστης, Γκάλο, Τσιγκρίνσκι, Κολοβέτσιος, Ντίντακ, Γιόχανσον, Μάνταλος, Πατίτο (63’ Βάργκας), Χριστοδουλόπουλος (77’ Πέκχαρτ), Αραβίδης, Αλμέιδα

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Γιώργος Κορακάκης): Γκορμπούνοφ, Κυβρακίδης, Φυτανίδης, Λαζαρίδης, Μπίτολο, Κεϊτά (46’ Ζησόπουλος), Στόιτσεφ (56’ Λημνιός), Ούμπιντες, Μπάγκα, Βασιλείου (68’ Μπρίτο), Λε Ταλέκ

Πηγή: Filathlos.gr

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...