Αυτός ήταν ΠΑΟΚ! Με 10 παίκτες πέρασε… αέρα από το Αγρίνιο

Ένας ΠΑΟΚ να τον πιεις στο ποτήρι. Με 11 πάτησε τον Παναιτωλικό παίζοντας μπαλάρα, αλλά δεν σκόραρε. Με δέκα, ήταν και πάλι καλύτερος, είχε νοοτροπία νικητή και κατάφερε με τον Μυστακίδη να πάρει τρομερή νίκη με 0-1 που τον οδηγεί στη 2η θέση.

Ο Δικέφαλος, έκλεισε το ημίχρονο, έχοντας οκτώ τελικές, με τις μισές εξ’ αυτών να είναι κλασσικές ευκαιρίες και με τον Σάκχοφ να είναι ο μοιραίος για την ομάδα του Βλάνταν Ιβιτς.

Συν τοις άλλοις ο ΠΑΟΚ είχε να διαχειριστεί και την ανοησία του Αθανασιάδη που στο 32’ αντίκρισε την κόκκινη κάρτα του Καλογερόπουλου, για χτύπημα με αγκωνιά στον Χαντάκια.

Ο Παναιτωλικός, από τη δική του πλευρά, απείλησε μία φορά την εστία του Γλύκου και εκ τότε είχε ρόλο κομπάρσου στο παιχνίδι, καθώς ούτε και μετά την αποβολή του Κλάους κατάφερε να πάρει τα ηνία του αγώνα.

Ο επιθετικός μονόλογος του ΠΑΟΚ ξεκίνησε στο 6’ με τον Σάκχοφ μετά την άστοχη έξοδο του Κυριακίδη να πλασάρει ψηλοκρεμαστά αλλά η μπάλα κατέληξε στο πάνω μέρος της εστίας.

Στο 14’ χάθηκε η μεγαλύτερη ευκαιρία για τον Δικέφαλο. Ο Κάμπος έκλεψε τη μπάλα την έδωσε στον Μπίσεσβαρ, όμως ο Κυριακίδης, είχε απάντηση στο πλασέ του Ολλανδού, με την μπάλα στην εξέλιξη της φάσης να φτάνει και πάλι στα πόδια του Σάκχοφ, όμως το πλασέ του Ουκρανού, βρήκε στο δοκάρι της εστίας του Παναιτωλικού.

Οι ευκαιρίες του ΠΑΟΚ, είχαν και συνέχεια με τον Μπίσεσβαρ να γίνεται στο 16’ κάτοχος της μπάλας, όμως το πλασέ του αν και από πλεονεκτική θέση ήταν απογοητευτικό. Κάπου εκεί, ο… χορός των χαμένων ευκαιριών κόπασε για τον ΠΑΟΚ, με τον Κλάους στο 32’ να αφήνει την ομάδα του με παίκτη λιγότερο, ενώ σαν να μην έφτανε αυτό στο 40’ ο Ιβιτς προχώρησε και σε αναγκαστική αλλαγή, με τον Κάμπος, που ένιωσε ενοχλήσεις στον δικέφαλο, να αφήνει τη θέση του στον Μυστακίδη, ο οποίος με το καλημέρα έδωσε πάσα πάρε βάλε στον Σάκχοφ, με τον Ουκρανό να μη σκοράρει και πάλι.

Με ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ ξεκίνησε και το δεύτερο ημίχρονο, με τον Σάκχοφ να μη μπορεί για μία ακόμα φορά να νικήσει τον Κυριακίδη και να σπαταλά μία ακόμα πολύ μεγάλη ευκαιρία, μη αξιοποιώντας την εξαιρετική πάσα του Μυστακίδη.

Το γκολ που τόσο πολύ έψαχνε ο ΠΑΟΚ το βρήκε τελικά στο 61’ με σκόρερ τον Γιάννη Μυστακίδη, που από τη στιγμή που πέρασε στο παιχνίδι δημιούργησε ουκ ολίγα προβλήματα στην άμυνα του Παναιτωλικού. Ο Πέλκας κυνήγησε τη φάση, έκλεψε τη μπάλα από τον Ροντρίγκες και την έδωσε στον Λέοβατς, με τον Κροάτη με εξαιρετική σέντρα να βρίσκει το κεφάλι του Μυστακίδη, που δεν είχε πρόβλημα να νικήσει τον Κυριακίδη.

Το γκολ αυτό έδωσε την ευκαιρία στον Βλάνταν Ιβιτς, να προχωρήσει σε νέα αλλαγή συστήματος με τον Μαλεζά να μπαίνει στο γήπεδο αμέσως μετά το 0-1 στη θέση του Μπίσεσβαρ και τον Δικέφαλο να γυρνάει το  σε 5-3-1, θέλοντας να οχυρώσει την άμυνά του. Κάτι που έκανε με τον Παναιτωλικό, να μην μπορεί  να απειλήσει τον Γλύκο και τον ΠΑΟΚ να φεύγει με τρίποντο από το Αγρίνιο, και να φτάνει τους 29 βαθμούς.

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Μάκης Χάβος): Κυριακίδης, Κούσας, Χαντάκιας, Ροντρίγκες (64’ Ρότσα), Μύγας (40’ Κουτρουμάνος), Ρότσα, Μάκος, Πάουλο, Κλέσιο, Μουνιός (77′ Ντιέγκο Λόπες), Μαρκόφσκι.

ΠΑΟΚ (Βλάνταν Ιβιτς): Γλύκος, Βαρέλα, Κρέσπο, Μάτος, Λέοβατς, Σάκχοφ, Τσίμιροτ, Πέλκας (75′ Κάνιας), Μπίσεσβαρ (63’ Μαλεζάς), Κάμπος (40’ Μυστακίδης), Κλάους.

Πηγή: Ο Φίλαθλος

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...