Αυτός είναι ο δράστης του μακελειού της Κωνσταντινούπολης (Εικόνες)

ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΤΟΥ ΔΡΑΣΤΗ ΤΗΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΕΠΙΘΕΣΗΣ ΣΕ ΝΥΧΤΕΡΙΝΟ ΚΕΝΤΡΟ – ΑΛΛΑΞΕ ΠΕΝΤΕ ΓΕΜΙΣΤΗΡΕΣ – Ο ΔΡΑΣΤΗΣ ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΟΠΛΟ ΤΟΥ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΤΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ ΛΕΕΙ Ο ΤΟΥΡΚΟΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ

Φωτογραφίες από κάμερες ασφαλείας ενός άνδρα που φέρεται να είναι ο δράστης της πολύνεκρης τρομοκρατικής επίθεσης στην Κωνσταντινούπολη δόθηκαν πριν από λίγο στη δημοσιότητα.

Οι εικόνες δείχνουν καθαρά το πρόσωπο του άνδρα, ωστόσο δεν διευκρινίζεται αν οι φωτογραφίες αυτές είναι πριν ή μετά την τρομοκρατική επίθεση.

Οι τουρκικές Αρχές έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του δράστη.

Κυκλοφόρησαν φωτογραφίες του δράστη του μακελειού στην Κωνσταντινούπολη

Επαγγελματίας ο δράστης της επίθεσης στην Κωνσταντινούπολη

Επί επτά συνεχόμενα λεπτά πυροβολούσε το πλήθος ο δράστης που σκόρπισε το θάνατο στο νυχτερινό κέντρο διασκεδάσεως «Reina» στην Κωνσταντινούπολη, αφήνοντας πίσω του 39 θύματα και 65 τραυματίες. 

Σύμφωνα με πληροφορίες των τουρκικών μέσων ενημέρωσης, πρόκειται για επαγγελματία δολοφόνο ο οποίος άλλαξε πέντε γεμιστήρες για να σκορπίσει το θάνατο μέσα στο ανυπεράσπιστο πλήθος.

Ακόμα, σύμφωνα με μαρτυρίες, ο δράστης φορούσε σκούρο σακάκι και βγήκε με λευκό. Έδειχνε αρκετά ψύχραιμος, λένε τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, ενώ εκτιμάται ότι πριν την επίθεση έκανε διερεύνηση του χώρου.

Ακόμα δεν έχει ξεκαθαριστεί εάν μέσα στο κλαμπ ήταν μόνος του ή τελικά ήταν δυο οι δράστες καθώς μέχρι στιγμής, η αστυνομία κάνει λόγο για ένα δράστη, ενώ σύμφωνα με τις περιγραφές των αυτόπτων μαρτύρων οι δράστες ήταν δυο.

«Αυτό το ζήτημα θα διευκρινιστεί από την αστυνομία, όπως και ο τρόπος που διέφυγε από το κλαμπ» λένε τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης. Ήδη ελέγχονται οι εικόνες από τις κάμερες ασφαλείας προκειμένου να λυθεί το μυστήριο γύρω από τον τρόπο του χτυπήματος.

Ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης, Νουμάν Κουρτουλμούς, είπε ότι δεν έχει διευκρινιστεί ποια οργάνωση κρύβεται πίσω από την τρομοκρατική επίθεση.

Τα τουρκικά μέσα, όμως, κάνουν λόγο για μια επίθεση όμοια με εκείνη που διεξήγαγε το Ισλαμικό Κράτος στο Ορλάντο.

Μέχρι στιγμής έχει εξακριβωθεί η ταυτότητα των 20 από τους 39 νεκρούς. Οι 15 είναι ξένοι πολίτες και οι πέντε Τούρκοι, σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών της Τουρκίας, Σουλεϊμάν Σοϊλού.

Ο ίδιος είπε ότι ελήφθησαν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την Πρωτοχρονιά, προσθέτοντας πως τα πιο αυστηρά μέτρα είχαν ληφθεί για στην Κωνσταντινούπολη. «Υπήρχαν συνεχώς πληροφορίες για κάτι τέτοιο. Και οι άντρες της αστυνομικής ασφάλειάς μας ήταν εκεί στο χώρο του επεισοδίου λίγο πριν την πραγματοποίησή του. Έγινε φονικό. Είναι μια απάνθρωπη βία», ανέφερε ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας.

Η υπουργός Οικογένειας και Κοινωνικής Πολιτικής, Φατμά Καγιά, είπε ότι οι περισσότεροι από τους 65 τραυματίες είναι αραβικής καταγωγής. «Υπάρχουν και Τούρκοι πολίτες μας αλλά και ξένοι. Πρόκειται για άτομα κυρίως από τη Σαουδική Αραβία, το Μαρόκο, τον Λίβανο, τη Λιβύη», είπε η ίδια.

Ο δράστης άφησε το όπλο του στον τόπο του εγκλήματος λέει ο Τούρκος πρωθυπουργός

Ο δράστης άφησε το όπλο του στον τόπο του εγκλήματος λέει ο Τούρκος πρωθυπουργός

Ο δράστης της επίθεσης στην Κωνσταντινούπολη, άφησε το όπλο του στον τόπο του εγκλήματος προτού διαφύγει, σύμφωνα με τον πρωθυπουργό της Τουρκίας, Μπιναλί Γιλντιρίμ.

Ακόμα, ο Τούρκος πρωθυπουργός σημείωσε ότι ο ένοπλος δεν ήταν ντυμένος Άγιος Βασίλης, όπως είχε αναφερθεί αρχικά.

Πέντε Σαουδάραβες, δύο Ινδοί μεταξύ των θυμάτων της επίθεσης

Τουλάχιστον πέντε πολίτες της Σαουδικής Αραβίας είναι μεταξύ των 39 νεκρών της ένοπλης επίθεσης στο κλαμπ «Reina» στην Κωνσταντινούπολη, σύμφωνα με την εφημερίδα “al-Riyadh” της Σαουδικής Αραβίας.

Όπως μεταδίδει το «Reuters», η εφημερίδα παραθέτει δηλώσεις του γενικού προξένου της Σαουδικής Αραβίας στην Κωνσταντινούπολη, σύμφωνα με τις οποίες περίπου δέκα Σαουδάραβες έχουν τραυματιστεί.

Σύμφωνα με το κινέζικο ειδησεογραφικό πρακτορείο «Xinhua», δύο από τα θύματα μεταξύ των 39 νεκρών από την επίθεση στο κλαμπ Reina στην Κωνσταντινούπολη είναι Ινδοί, σύμφωνα με την υπουργό Εξωτερικών της χώρας Σούσμα Σουαράι.

Σε δύο ανέρχονται και οι νεκροί με καταγωγή από τον Λίβανο.

 

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...