Αφγανιστάν: Αποκεφάλισαν 30χρονη επειδή βγήκε από το σπίτι για ψώνια χωρίς τον σύζυγό της

Μία 30χρονη γυναίκα φέρεται να αποκεφαλίστηκε από μία ομάδα ενόπλων στο Αφγανιστάν, αφότου πήγε στην αγορά για ψώνια χωρίς τον σύζυγό της. Η επίθεση σημειώθηκε στο απομακρυσμένο χωριό Latti της επαρχίας Sar-e-Pul, που βρίσκεται υπό τον έλεγχο των Ταλιμπάν.

Ο εκπρόσωπος του επαρχιακού διοικητή, Zabiullah Amani, δήλωσε στην ιστοσελίδα Nation ότι η 30χρονη στοχοποιήθηκε επειδή βγήκε μόνη της από το σπίτι, χωρίς τον συζυγό της που βρίσκεται στο Ιράν. Σύμφωνα με τους νόμους των Ταλιμπάν, οι γυναίκες απαγορεύεται να βγαίνουν έξω από το σπίτι χωρίς τη συνοδεία αρσενικού μέλους της οικογένειάς τους.

Επίσης, δεν τους επιτρέπεται να εργάζονται ή να σπουδάζουν και πρέπει να φορούν μπούρκα. Οι Ταλιμπάν αρνήθηκαν οποιαδήποτε ανάμειξη στο περιστατικό ενώ δεν έχει γίνει καμία σύλληψη. Οι γυναίκες γίνονται συχνά στόχοι επιθέσεων στο Αφγανιστάν.

 Νωρίτερα, αυτό τον μήνα, πέντε γυναίκες εργαζόμενες στην ασφάλεια του αεροδρομίου στην Κανταχάρ, δολοφονήθηκαν από άγνωστους ένοπλους άνδρες καθώς πήγαιναν στη δουλειά τους.

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...