Αχαΐα – Ξεκινούν οι διαδικασίες για την ανέγερση του νέου Γυμνασίου Λουσικών

Μέσα σε 24 μήνες, σύμφωνα με το τεθέν χρονοδιάγραμμα, θα είναι έτοιμο το νέο διώροφο κτίριο του Γυμνασίου Λουσικών το οποίο, όπως ανακοινώθηκε προχθές, εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ με απόφαση του Περιφερειάρχη Απόστολου Κατσιφάρα και θα συγχρηματοδοτηθεί η ανέγερση του από ευρωπαϊκούς πόρους.

Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου, σύμφωνα με την πράξη ένταξης που υπεγράφη απ’ τον Περιφερειάρχη, είναι 3.079.000 ευρώ. Στο δε Τεχνικό Δελτίο του έργου επισημαίνεται ότι «η προτεινόμενη πράξη αφορά στην ανέγερση του νέου Γυμνασίου Λουσικών καθώς το παλιό κτίριο υπέστη σε τμήμα του σοβαρές καταστροφές από τον σεισμό του 2008 και μέχρι σήμερα οι μισές αίθουσες διδασκαλίας στεγάζονται σε λυόμενες αίθουσες, δημιουργώντας πολλά λειτουργικά προβλήματα».

Το νέο διδακτήριο θα έχει συνολικά 17 αίθουσες διδασκαλίας και πολλούς βοηθητικούς χώρους για την υπηρέτηση των αναγκών της εκπαιδευτικής κοινότητας.

Ειδικότερα, το νέο κτίριο θα περιλαμβάνει υπόγειο στο οποίο θα χωροθετηθούν αποθήκες βιβλίων, χώροι γενικού αρχείου, λεβητοστάσιο, μηχανοστάσιο κ.α. Το ισόγειο θα περιλαμβάνει επτά αίθουσες διδασκαλίας, χώρους ενημέρωσης, κυλικείο, γραμματεία, χώρο ιατρείου, τουαλέτες και δυο κλιμακοστάσια. Ο δε πρώτος όροφος θα περιλαμβάνει δέκα αίθουσες διδασκαλίας, ένα γραφείο δασκάλων, τουαλέτες, βιβλιοθήκη, αναγνωστήριο, γραφείο Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων κ.α.

Επίσης, προβλέπεται η κατασκευή κτιρίου πολλαπλών εκδηλώσεων, 150 τετραγωνικών για διάφορες εκδηλώσεις, με κεραμοσκεπή. Η συνολική επιφάνεια των κλειστών χώρων θα είναι 2.047,5 τετραγωνικά.

Ενημέρωση



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...