Αχαΐα: Φέτα, όπως «χρυσάφι»! Πώς η τιμή της μπορεί να φτάσει τα 15 ευρώ το κιλό

Τι εξηγεί μιλώντας στο thebest.gr ο κύριος μέτοχος της Chelmos SA Greece Feta Cheese

Ακόμα και στα 15 ευρώ το κιλό μπορεί να φτάσει η φέτα αν οι κτηνοτρόφοι- παραγωγοί γάλακτος επιμείνουν στη θέση τους να ανεβάσουν την τιμή της.

Η αύξηση στα καύσιμα αλλά και στις ζωοτροφές, όπως υποστηρίζουν, τους οδηγεί σε αυτή την αύξηση ενώ οι παραγωγοί φέτας τονίζουν πώς αν δεν βρεθεί μία μέση λύση, η τιμή που θα προκύψει για τη φέτα θα είναι απλησίαστη για τον καταναλωτή.

Όπως εξηγεί μιλώντας στο thebest.gr ο κύριος μέτοχος της Chelmos SA Greece Feta Cheese Νίκος Καρακίτσος «αυτή τη στιγμή γίνεται μία συζήτηση σχετικά με την τιμή του γάλακτος. Αν οι κτηνοτρόφοι επιμείνουν να ανεβάσουν την τιμή στο 1,80 τότε και οι παραγωγοί φέτας θα αναγκαστούν να αυξήσουν και αυτοί με τη σειρά τους την τιμή της. Εάν όντως γίνει τόσο μεγάλη αύξηση στην τιμή του γάλατος, τότε μπορεί να δούμε την τιμή της φέτας θα φτάνει τα 15 ευρώ το κιλό. Ποιος όμως θα αγοράσει φέτα σε αυτή την τιμή; Αν δεν πωλείται η φέτα, δεν θα αγοράζουμε γάλα και άρα αυτή η αύξηση θα γυρίσει μπούμερανγκ.

Και οι δύο πλευρές έχουν δίκιο. Όντως οι κτηνοτρόφοι έχουν να αντιμετωπίσουν αυξήσεις στα καύσιμα αλλά και στις ζωοτροφές αλλά και οι παραγωγοί φέτας από την πλευρά τους δίκαια ζητούν να βρεθεί μία μέση λύση. Η πρότασή τους είναι η τιμή στο γάλα να μείνει στο 1.40. Μέχρι τώρα κανένας παραγωγός φέτας δεν έχει αποδεχθεί τιμή που να φτάνει το 1.80 και ουσιαστικά γίνονται διαπραγματεύσεις. Χρόνο με το χρόνο υπάρχει πάντα μία μικρή ανατίμηση στα προϊόντα όμως δεν πρέπει να φτάνουμε στο σημείο να γινόμαστε κερδοσκόποι Πιστεύω ότι θα υπάρξει σύνεση και θα βρεθεί μία λύση στο πλαίσιο των δυνατοτήτων όλων, παραγωγών- καταναλωτών».

thebest.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...