Αχτσιόγλου: Καλοκαιρινές παρεμβάσεις κατά της παραβατικότητας στην αγορά εργασίας

Έρχονται νέες παρεμβάσεις στην αγορά εργασίας μέσα στο καλοκαίρι!

Στοχευμένες νομοθετικές παρεμβάσεις για την καταπολέμηση της παραβατικότητας στην αγορά εργασίας, που θα έρθουν  μέσα στο καλοκαίρι, προανήγγειλε η  υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου!  Την ώρα που ο λαός θα απολαμβάνει το καλοκαιρινό του μπάνιο,  αναμένεται να έρθουν αυτές οι σημαντικές αλλαγές που θα περιλαμβάνουν  αποκλεισμό επιχειρήσεων από κρατικά ή κοινοτικά κονδύλια ειδικότερα, για τις  σοβαρές παραβιάσεις της εργατικής νομοθεσίας, ενώ παράλληλα καθιερώνεται ένα πολύ αυστηρό με ποινολόγιο (pointsystem),  που θα οδηγεί ακόμη και ολιγοήμερη αναστολή λειτουργίας επιχειρήσεων, στην περίπτωση που οι εργοδότες συλληφθούν να παραβιάζουν συστηματικά τους νόμους!

Η υπουργός κάνει ιδιαίτερη αναφορά στο ζήτημα της κατάχρησης του θεσμού των εργολαβιών, ειδικά στον τραπεζικό τομέα, τονίζοντας σε συνέντευξή της στην εφημερίδα «DOCUMENTO», ότι αποτελεί ένα «εύκολο» τρόπο να παρακαμφθεί σχεδόν το σύνολο της εργατικής νομοθεσίας.

Η υπουργός, τονίζει ότι γίνονται παρεμβάσεις ώστε να γίνει ευκολότερη η εξυπηρέτηση των πολιτών και ότι  οι ηλεκτρονικές υπηρεσίες του ΕΦΚΑ, εμπλουτίζονται διαρκώς για την καλύτερη εξυπηρέτηση ασφαλισμένων και συνταξιούχων.

Το αμέσως επόμενο διάστημα, σύμφωνα με την υπουργό, θα εκδοθεί Υπουργική Απόφαση για τη ρύθμιση ασφαλιστικών οφειλών που είχαν σωρευθεί έως τις 31.12.2016, με τη δυνατότητα θέσπισης έως 120 δόσεων και χορήγηση ασφαλιστικής ενημερότητας.

Το μεγάλο «αγκάθι» για το υπουργείο Εργασίας, παραμένουν τα υψηλά ποσοστά της ανεργίας, που αποτελεί το μεγαλύτερο πρόβλημα στην Ελλάδα. Η κυρία Αχτσιόγλου, τονίζει ότι η δυναμική των τελευταίων μηνών είναι θετική με τον δείκτη ανεργίας στο 22,5%, το χαμηλότερο ποσοστό από το 2012, και τη δημιουργία 200 χιλιάδων, και πλέον, νέων θέσεων εργασίας το πρώτο πεντάμηνο του 2017.

Σημαντική και για τον κλάδο της εργασίας είναι η απόφαση του τελευταίου Eurogroup. Σύμφωνα με την υπουργό, στην απόφαση αποτυπώνεται η μείωση του κόστους εξυπηρέτησης του χρέους, τη μείωση των χρηματοδοτικών αναγκών της χώρας, τον προσδιορισμό της δημοσιονομικής πορείας σε μακροπρόθεσμο επίπεδο και φυσικά την εκταμίευση της δόσης.

Πηγή: http://www.kontranews.gr/POLITIKE/290082-Achtsiogloy-Kalokairines-parembaseis-kata-tes-parabatikotetas-sten-agora-ergasias ΠΟΛΙΤΙΚΗ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...