Αύξηση 35% στις νέες ΙΚΕ, φτηνές και ευέλικτες οι νέες startups

Αύξηση 35% στις νέες ΙΚΕ, φτηνές και ευέλικτες οι νέες startups

Την αύξηση στις ιδρύσεις Ιδιωτικών Κεφαλαιουχικών Εταιρειών (Ι.Κ.Ε.) που έφτασε το 35%, ανακοίνωσε το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών (ΕΕΑ), όπως καταγράφηκε  στο μητρώο του, στο χρονικό διάστημα μεταξύ Οκτωβρίου 2016  και Ιουνίου 2017, συγκριτικά με το αντίστοιχο διάστημα του 2016 (Οκτώβριος 2015 – Ιούνιος 2016). Οι νέοι επιχειρηματίες, απομακρύνονται από την πρόσθετη γραφειοκρατία και τα έξοδα, των πιο πολύπλοκων μορφών επιχειρήσεων, όπως είναι οι ΕΠΕ ή οι ΑΕ και πάνε στις επιχειρήσεις του «1 ευρώ». Αν και φυσικά το κεφάλαιο που θα χρειαστεί είναι αρκετά πάνω από το μίνιμουμ του 1 ευρώ, αυτή η πιο «ελαφριά» μορφή ΕΠΕ, που για πολλούς στην Ευρώπη θεωρείται και το διάδοχο σχήμα της, κερδίζει συνεχώς έδαφος.

Με την κρίση να έχει φέρει σε αδιέξοδο χιλιάδες νέους και νέες,  ξεκινούν όλο και περισσότερες νέες επιχειρηματικές προσπάθειες.  Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΕΑ, από την ανάλυση των στοιχείων του μητρώου το τελευταίο 9μηνο (Οκτώβριος 2016 – Ιούνιος 2017) προκύπτει ανοδική τάση ιδρύσεων Ιδιωτικών Κεφαλαιουχικών Εταιρειών, η οποία κορυφώθηκε τον Ιανουάριο του 2017, με 63 νέες εγγραφές, σταθεροποιήθηκε τους μήνες Φεβρουάριο και Μάρτιο 2017, εμφάνισε μια μικρή πτώση τον Απρίλιο, λόγω και των αργιών του Πάσχα, και κατέγραψε την τιμή κορυφής (peak value), με 72 νέες ιδρύσεις Ιδιωτικών Κεφαλαιουχικών Εταιριών,  τον Μάιο του 2017 (Πίνακας 1).

Συγκρίνοντας (Πίνακας 2) τα στοιχεία ιδρύσεων Ι.Κ.Ε. του 9μήνου Οκτωβρίου 2016  –  Ιουνίου 2017,  με τα αντίστοιχα στοιχεία για το ίδιο διάστημα έναν χρόνο πριν, παρατηρείται παρόμοια μεν κατανομή, αλλά με εμφανώς λιγότερες συνολικές ιδρύσεις.

Από τη σύγκριση των ιδρύσεων ανά μήνα, προκύπτει ότι σημαντικότερη αύξηση καταγράφηκε τον Δεκέμβριο του 2016 σε σχέση με τον Δεκέμβριο του 2015, τον Ιανουάριο του 2017 σε σχέση με τον Ιανουάριο του 2016 και τον Ιούνιο του 2017 σε σχέση με τον Ιούνιο του 2016, με 54%, 46% και 43% περισσότερες ιδρύσεις Ι.Κ.Ε., αντίστοιχα.

Σε επίπεδο Δραστηριότητας (Πίνακας 3), τα πρωτεία ίδρυσης Ι.Κ.Ε. «κρατούν» οι «Υπηρεσίες Ασφαλιστικού Συμβούλου με επαγγελματική εγκατάσταση», με ποσοστό 6,3% επί των συνολικών ιδρύσεων, ακολουθούν οι «Δραστηριότητες παροχής επιχειρηματικών συμβουλών και άλλων συμβουλών» με 3,1%, «λογιστικά γραφεία» με 3% και υπηρεσίες «λιανικού εμπορίου», «ειδών παντοπωλείου», «καφετέριες» και «πρατήρια βενζίνης» με 1,4%.

Πηγή: http://www.kontranews.gr/OIKONOMIA/294680-Ayxese-35-stis-nees-IKE-phtenes-kai-eyeliktes-oi-nees-startups ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...