-Αύριο στις 15:00 μετά το μεσημέρι αναμένεται η ενθρόνιση του νέου Μητροπολίτη Καστορίας κ.Καλλινίκου.

Η τελετή θα πραγματοποιηθεί στον Ι.Ν.Κοιμήσεως της Θεοτόκου Καστοριάς με κάθε Εκκλησιαστική τάξη και μεγαλοπρέπεια,παράλληλα δε,λιτά και απέριττα,όπως η επιδημιολογική εικόνα της περιοχής αλλά και της χώρας προστάζει.

Αυτό σημαίνει,ότι δεν θα πραγματοποιηθεί η συνηθισμένη υποδοχή του Χριστεπώνυμου πλήθους,ούτε βεβαίως δεξιώσεις επί του γεγονότος.Ακόμη και οι προσελέυσεις εντός του ιερού ναού θα είναι στο πνεύμα των περιορισμών και των πρωτοκόλλων όπως αυτά επιτάσσονται κατά της διάδοσης της πανδημίας.

Στην Καστοριά για την ενθρόνιση η Υφ. Παιδείας & Θρησκευμάτων Ζέττα Μακρή

Ποιοι θα παραστούν

Την κυβέρνηση σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της πιο έγκυρης ιστοσελίδας της Καστοριάς Svouranews.gr θα εκπροσωπήσει η υφυπουργός Παιδείας Ζέτα Μακρή,ενώ πάντα με το ρεπορτάζ της ίδιας ιστοσελίδας,στην ενθρόνιση εκτός των τοπικών πολιτικών,στρατιωτικών και εκπροσώπων των σωμάτων ασφαλείας θα παραστούν οι Μητροπολίτες, Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου Ιερόθεος, Σισανίου και Σιατίστης Αθανάσιος, Φλωρίνης-Πρεσπών και Εορδαίας Θεόκλητος, Αλεξανδρουπόλεως Άνθιμος, Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων Τιμόθεος, Φθιώτιδος Συμεών και Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας Γαβριήλ.

Ναυπάκτου και Αγ.Βλασίου Ιερόθεος

Λόγω του ισχυρού ενδιαφέροντος Καστοριανοί,Ναυπάκτιοι και όχι μόνο,θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν απευθείας από τον εκκλησιαστικό σταθμότην τελετή ενθρόνισης του νέου Μητροπολίτη Καστορίας κ. Καλλινίκου.



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...