Αύριο καταργείται οριστικά το αναλογικό σήμα της τηλεόρασης

Αύριο καταργείται οριστικά το αναλογικό σήμα της τηλεόρασης

Στη φάση της επίγειας ψηφιακής τηλεόρασης μπαίνει από αύριο η Αττική με την κατάργηση της εκπομπής του αναλογικού σήματος από τον Υμηττό.

Κάτι που σημαίνει ότι αν διαθέτετε παλιά τηλεόραση είναι αναγκαία η αγορά νέας ή εξωτερικού αποκωδικοποιητή MPEG-4. Εξαιρούνται τα τρια κανάλια της ΕΡΤ που θα συνεχίσουν -λόγω Ολυμπιακών Αγώνων- να εκπέμπουν κανονικά αναλογικά μέχρι 17 Αυγούστου.

Από αύριο το πρωί οι παλαιές τηλεοράσεις βγαίνουν πρακτικά εκτός λειτουργίας αφού το αναλογικό σήμα των ιδιωτικών καναλιών στον Υμηττό θα «κλείσει» και στο εξής οι εκπομπές θα γίνονται μόνο με ψηφιακό σήμα.

Τις τελευταίες μέρες είχαν σχηματιστεί ουρές μπροστά από τα καταστήματα ηλεκτρονικών ειδών προκειμένου οι καταναλωτές να προμηθευτούν τηλεοράσεις και αποκωδικοποιητές λόγω της κατάργησης του αναλογικού σήματος.

Αξίζει να επισημανθεί η πρωτοβουλία του ΣΥΡΙΖΑ που ζήτησε την αναβολή διακοπής εκπομπής του αναλογικού τηλεοπτικού σήματος λόγω της οικονομικής κρίσης.

Καθώς επίσης και η σημερινή ανακοίνωση της ΕΡΤ που εξηγεί ότι, λόγω Ολυμπιακών Αγώνων, τα τρια της κανάλια θα συνεχίσουν να εκπέμπουν με αναλογικά σήμα ως τις 17 Αυγούστου.

ΖΩΗ ΚΑΙ ΣΤΥΛ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...