Α.Δ.Κ.Ν:Ο δήμαρχος «το έβαλε στα πόδια»

Ως παράταξη σε όλη την πορεία μας υπηρετούμε και προασπιζόμαστε το δημόσιο διάλογο, γιατί σεβόμαστε απόλυτα το δικαίωμα του κάθε δημότη να ενημερώνεται εμπεριστατωμένα, ώστε να έχει τη δυνατότητα διαμόρφωσης προσωπικής άποψης, άσκησης κριτικής και ελέγχου. Σε προεκλογική περίοδο καθίσταται ακόμα πιο αναγκαίος ο δημόσιος διάλογος προκειμένου η κοινωνία να κάνει τις επιλογές της για τα πρόσωπα που θα την εκπροσωπήσουν και θα αποφασίζουν για την τύχη της τα επόμενα χρόνια.

Με υψηλό λοιπόν αίσθημα ευθύνης απέναντι στους δημότες ως παράταξη ανταποκρινόμαστε σε κάθε πρόσκληση δημοσίου διαλόγου, προκειμένου να απαντήσουμε σε κάθε ερώτηση και να εκθέσουμε τις θέσεις μας δίνοντας τη δυνατότητα σε όλους τους δημότες να επιλέξουν με πολιτικά αυτοδιοικητικά κριτήρια τους εκπροσώπους τους για την επόμενη δημοτική περίοδο.
Με αυτό το σκεπτικό ανταποκριθήκαμε μετά από πρόσκληση που λάβαμε από το ενημερωτικό μέσο nafsweek.gr στις αρχές Μαρτίου σε debate των υποψηφίων δημάρχων.

Προς μεγάλη μας έκπληξη χθες το βράδυ διαβάσαμε ανακοίνωση του υποψηφίου δημάρχου Βασίλη Γκίζα ότι θα συμμετάσχει μόνο σε ένα debate και όχι στο σημερινό. Με αντίστοιχη έκπληξη διαβάσαμε σήμερα το πρωί ανακοίνωση του υποψηφίου δημάρχου Ντίνου Τσουκαλά με αντίστοιχο περιεχόμενο. Θα περιμέναμε από τους νέους υποψηφίους δημάρχους να επιδιώκουν περισσότερες ευκαιρίες δημόσιου διάλογου, για να εκθέτουν τις θέσεις τους για τα θέματα του δήμου.

Δυστυχώς το σημερινό debate δεν πραγματοποιήθηκε. Την ευθύνη έχει αποκλειστικά ο δήμαρχος Ναυπακτίας και υποψήφιος δήμαρχος Τάκης Λουκόπουλος. Με δική του αποκλειστικά ευθύνη αφαίρεσε από τη ναυπακτιακή κοινωνία το δικαίωμα της ενημέρωσης. Μισή ώρα πριν την έναρξη του debate προσήλθε και ανακοίνωσε στους υπόλοιπους τέσσερις συμμετέχοντες υποψηφίους δημάρχους Γιάννη Μπουλέ, Γιώργο Γούλα, Ντίνα Μπούρη και Γιάννη Νταουσάνη ότι δεν θα πάρει μέρος στο debate με την πρόφαση ότι οι πέντε συμμετέχοντες δεν αντιστοιχούν στα 2/3 των ανακηρυχθέντων υποψηφίων δημάρχων. Στην ένσταση όλων μας ότι τα 2/3 αντιστοιχούν σε 5, 3 άτομα προκλητικά μας απάντησε ότι δεν γνωρίζουμε μαθηματικά!!!!!

Παρά τη διαβεβαίωση των υπευθύνων της διοργάνωσης ότι σύμφωνα με το αρμόδιο υπουργείο οι πέντε συμμετέχοντες καλύπτουν τις προϋποθέσεις του νόμου, ο ίδιος πεισματικά αρνήθηκε τη συμμετοχή του και αποχώρησε.

Είναι γνωστό ότι ο κ. Λουκόπουλος φοβάται και αποφεύγει το δημόσιο διάλογο. Να θυμίσουμε ότι και το 2014 αρνήθηκε πριν το δεύτερο γύρο των εκλογών τη συμμετοχή του σε debate με τον υποψήφιο δήμαρχο Γιάννη Μπουλέ.

Για άλλη μια φορά ο δήμαρχος Ναυπακτίας «το έβαλε στα πόδια». Τα πραγματικά αίτια αυτής της συμπεριφοράς του δημάρχου είναι στην κρίση των δημοτών.



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...