Α.Δ.Κ.Ν:Η Αλήθεια περί μισθού και εξοικονόμησης πόρων-Tι απαντά στην παράταξη Λουκόπουλου

Η κοινωνία χρειάζεται αλήθειες και όχι επικοινωνιακά πυροτεχνήματα που κάνουν θόρυβο και δημιουργούν εντυπώσεις λίγες ημέρες πριν την κάλπη. Και επειδή με συνέπεια όλα αυτά τα χρόνια υπηρετούμε την αλήθεια, την οποία λέμε και υπερασπιζόμαστε  χωρίς ποτέ να υπολογίζουμε πολιτικό κόστος και χωρίς να χρειαζόμαστε «ντελάληδες» ενημερώνουμε τους δημότες για τα εξής:

Όχι μόνο οργανώσαμε και ξεχρεώσαμε το δήμο αλλά αφήσαμε στο ταμείο του 1,4 εκατομμύρια ευρώ .  Ποσό το οποίο έδινε τη δυνατότητα στο δήμαρχο Τάκη Λουκόπουλο να αγοράσει τουλάχιστον δέκα οικόπεδα  για σχολεία, πλατείες  κ.λπ. αντίστοιχα με αυτό που αγόρασε ο δήμος για το 3ο δημοτικό σχολείο.

Αυτά για τα οποία καυχιέται και κόπτεται σήμερα ο δήμαρχος Τάκης Λουκόπουλος  τα είχαν κάνει στελέχη της παράταξης μας αθόρυβα, χωρίς τυμπανοκρουσίες και χωρίς διαφήμιση και προβολή Συγκεκριμένα:

  • Στελέχη που υπηρέτησαν ως πρόεδροι στο δημοτικό συμβούλιο και στη ΔΕΥΑΝ  είχαν επιλέξει, όπως προβλέπει ο νόμος και όπως  ακριβώς έκανε και ο κ. Λουκόπουλος να παίρνουν τη σύνταξη τους και όχι την αντιμισθία της θέσης. Για την αλήθεια οφείλουμε να πούμε ότι την ίδια επιλογή είχαν κάνει και στελέχη της παράταξης Λουκόπουλου, που πλέον έχουν διαχωρίσει τη θέση τους και δεν ανήκουν στην παράταξη του. Γιατί άραγε τα δημοσιεύματα δεν αναφέρθηκαν σε όλους αυτούς;
  • Με την προεδρεία δημοτικών  εταιρειών επιφορτίστηκαν στελέχη που κατείχαν και άλλη θέση προκειμένου να εξοικονομηθούν και να διασφαλιστούν πόροι για το δήμο (π.χ. ΚΕΔΝ)σε αντίθεση με τη δημοτική αρχή Λουκόπουλου που τις αντίστοιχες θέσεις τις έδωσε σε αμειβόμενα στελέχη.
  • Στελέχη που υπηρέτησαν επί τέσσερα χρόνια ως πρόεδροι τη Δημοτική Κοινότητα Ναυπάκτου έχοντας αποποιηθεί την αντιμισθία της θέσης.

Όσον αφορά τη συνέπεια και την  αξιοπιστία του δημάρχου Τάκη Λουκόπουλου και των στενών συνεργατών του σχετικά με την «τιτάνια» προσπάθεια τους για εξοικονόμηση πόρων από την πρόσληψη του Γενικού Γραμματέα και των ειδικών συνεργατών ας ανατρέξουν οι δημότες στις ανακοινώσεις της Κίνησης Πολιτών το 2011 « …Αντί για τους ειδικούς συνεργάτες, συνεργασία με το Πανεπιστήμιο της Πάτρας Να περιοριστούν τα έξοδα των ειδικών συνεργατών του δημάρχου (150.000 ευρώ τον χρόνο). Ο νόμος δίνει το δικαίωμα στο δήμαρχο να προσλάβει μέχρι έξι το πολύ ειδικούς συνεργάτες. Και ο κ. Μπουλές τερματίζει το κοντέρ από τον πρώτο κιόλας χρόνο. Προσλαμβάνει 3 πολιτικούς μηχανικούς, 2 Οικονομολόγους και 1 για το γραφείο τύπου με το ξεκίνημα της τετραετίας. Κι όμως ο δήμος διαθέτει και μηχανικούς και οικονομολόγους. Κι αν δεν φθάνουν, ας ξεκινήσουμε διαδικασία για την πρόσληψη μόνιμων. Το πιθανότερο όμως είναι να θέλει ανθρώπους της εμπιστοσύνης του, από αυτούς που τον στήριξαν. Όμως έτσι και το κόστος ανεβάζει για τον δήμο και δεν προσλαμβάνουμε συνεργάτες αλλά παρατρεχάμενους». Περίτρανα λοιπόν αποκαλύπτεται ο λαϊκισμός με τον οποίο ασκούσαν αντιπολίτευση. Δια μαγείας , όταν ανέλαβαν την εξουσία ξέχασαν  οι ίδιοι να εφαρμόσουν τις συμβουλές που έδιναν  και τις προτάσεις που έκαναν για εξοικονόμηση πόρων και αποτελεσματικότερη διοίκηση.

Δυστυχώς όμως ακόμα και σήμερα, λίγες ημέρες πριν τις εκλογές, εξακολουθούν να μετέρχονται τους ίδιους τακτικισμούς και να παραπλανούν τους δημότες. Άλλες είναι οι πραγματικές ανάγκες των δημοτών και οι προσδοκίες της κοινωνίας από αυτούς που την εκπροσωπούν. Είναι κρίμα  να υποβαθμίζουν τόσο πολύ τη νοημοσύνη των δημοτών διακυβεύοντας ακόμη και την προσωπική τους αξιοπρέπεια με δήθεν χορηγίες και παροχές με μοναδικό στόχο τη διατήρηση της θέσης τους.

Ως παράταξη έχουμε επιλέξει να λέμε  την αλήθεια και να τιμάμε ανθρώπους που με αξιοπρέπεια και πολιτικό ήθος  υπηρετούν την κοινωνία έναντι εκείνων που χρησιμοποιούν κάθε μέσο, ακόμα και την ύστατη στιγμή για να σωθούν πολιτικά.

Η κοινωνία πλέον γνωρίζει και μπορεί και κρίνει.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΣ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Αφου είναι τοσο ευκολο γιατι δεν το εκανες ουτε για ένα μηνα από οσους ησουν δήμαρχος? Και αφου είναι τοσο κοινο γιατι το αναπαραγουν σελιδες πανελληνιας εμβελειας σαν κατι μοναδικο?

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...