Α.Δ.Κ.Ν:Σταθεροί σε αρχές και αξίες που κάποιοι αδυνατούν να υιοθετήσουν

Στη συνδιάσκεψη της ΑΔΚΝ που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 19/09/2021 συμφωνήσαμε όλοι στην αναγκαιότητα της συνέχισης της πορείας της ΑΔΚΝ μένοντας αφοσιωμένοι στις αρχές που υπηρετεί η παράταξη από την ίδρυσή της και όπως αυτές παρουσιάστηκαν στην εισήγηση του επικεφαλής Γιάννη Μπουλέ στο πρώτο θέμα της Ημερήσιας Διάταξης.

“Η ΑΔΚΝ ιδρύθηκε το 1998. Στα εικοσιτρία χρόνια της λειτουργίας της, άσκησε διοίκηση για δώδεκα χρόνια, εννέα χρόνια λειτούργησε ως αντιπολίτευση και δύο χρόνια συνεργάζεται με τη διοίκηση Γκίζα.

Είτε ως διοικούσα δημοτική παράταξη είτε ως αντιπολίτευση άφησε το δικό της πολιτικό αποτύπωμα στην Τοπική Αυτοδιοίκηση της Ναυπακτίας και όχι μόνο.

Η ΑΔΚΝ με την πολυετή λειτουργία της βάσει αρχών επηρέασε έντονα όλες τις πολιτικές ομάδες στην Ναυπακτία οι οποίες αθόρυβα αλλά ουσιαστικά έχουν υιοθετήσει πολλές από τις προγραμματικές μας θέσεις (ενιαίος Δήμος Ναυπακτίας, καστροπολιτεία, πολιτιστικό μονοπάτι, παραλιακό μέτωπο, έργα υποδομής, τοπική ανάπτυξη, τουρισμός, πολιτισμός, ρόλος της ΑΙΤΩΛΙΚΗΣ κλπ )

Ελάχιστες όμως πολιτικές ομάδες και παρατάξεις έχουν υιοθετήσει τις αρχές μας όπως :

Η χρηστή διοίκηση χωρίς αστερίσκους προς όφελος των πολιτών χωρίς καμιά εξαίρεση

Η τήρηση της νομιμότητας και της ηθικής που πρέπει να διέπουν την καθημερινή άσκηση των καθηκόντων ενός αιρετού.

Η κατάργηση των πελατειακών σχέσεων και η ασίγαστη πάλη κατά του λαϊκισμού που χαρακτηρίζει τις πολιτικές πολλών στελεχών από άλλες παρατάξεις και πολιτικές ομάδες.

Η διαφάνεια στην άσκηση της εξουσίας η οποία οδηγεί σε αποκατάσταση της εμπιστοσύνης ανάμεσα στους πολίτες και την τοπική εξουσία.

Η οργάνωση των υπηρεσιών του δήμου και των εποπτευόμενων φορέων του με τρόπο που να υπηρετούν το δημότη τόσο στην καθημερινότητα όσο και με τις μεσομακροπρόθεσμες πολιτικές

Η αποτελεσματικότητα στη διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού, στην αξιοποίηση των οικονομικών πόρων και των τεχνικών μέσων που διαθέτει ο δήμος μας.

Ο σεβασμός των δεσμεύσεων έναντι των πολιτών ώστε η σχέση λόγια και έργα να βρίσκεται σε αρμονία. Για παράδειγμα η ΑΔΚΝ στήριξε την απλή αναλογική και επέλεξε τη συνεργασία με την παράταξη «Συνεργασία Πολιτών» του κ. Γκίζα στη βάση αρχών και προγράμματος που πρέπει να υλοποιήσουμε ώστε να μην έχουμε ως δήμος μια ακόμα χαμένη τετραετία.

Η τήρηση ενός πλαισίου αρχών που διασφαλίζει τη σωστή σχέση ανάμεσα στην αυτοδιοίκηση και την κεντρική διοίκηση



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...