Α.Δ.Κ.Ν.: Πρωτοφανής  διασυρμός του δήμου Ναυπακτίας. Σκληρή ανακοίνωση της παράταξης Μπουλέ

Με ανακοίνωση που εξέδωσε η δημοτική παράταξη του Γιάννη Μπουλέ Α.Δ.Κ.Ν. κάνει  επίθεση στην δημοτική αρχή Λουκόπουλου για όσα συμβαίνουν τελευταία στο δήμο.

Αναλυτικά η ανακοίνωση

Η Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση Ναυπακτίας (ΑΔΚΝ) θέλοντας να ενημερώσει υπεύθυνα τους δημότες παρουσιάζει τις θέσεις που κατέθεσε στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο και τη θέση της για την εκδήλωση στο Κάστρο του Αντιρρίου.

Α. Οι θέσεις μας στο έκτακτο Δημ. Συμβούλιο  στις 28 Ιουλίου 2017 σχετικά με την Τιμολογιακή Πολιτική της Γέφυρας Α.Ε

  1. Αναδείξαμε το θέμα της τιμολογιακής πολιτικής της γέφυρας στο Δημοτικό Συμβούλιο και αναγκάσαμε τη δημοτική αρχή να συρθεί σε μια πολιτική που δεν την πιστεύει. Σημειώνουμε ότι για 3 χρόνια δεν είχε κάνει το παραμικρό.
  2. Πήραμε μέρος στη διαπαραταξιακή επιτροπή για να δείξουμε ότι υπάρχει αρραγές μέτωπο για το θέμα αυτό.
  3. Στη διαπαραταξιακή συμβάλαμε με προτάσεις και συντελέσαμε ώστε να μην ακυρωθεί η προσπάθεια εν τη γενέσει της από λανθασμένες τακτικές της δημοτικής αρχής.
  4. Στην πρώτη διαπραγμάτευση με τους εκπροσώπους της γέφυρας κάναμε ότι ήταν δυνατόν για να προφυλάξουμε το κύρος του Δήμου.
  5. Η δημοτική αρχή δεσμεύθηκε κατά την πρώτη διαπραγμάτευση να μελετήσει και να φέρει τεκμηρίωση για τα θέματα στα οποία οι εκπρόσωποι της γέφυρας έδειξαν ότι είναι διατεθειμένοι να συζητήσουν και να δεχθούν μειωμένα τιμολόγια.

α. Τον αριθμό των Ναυπακτίων που εργάζονται στην Αχαϊα

β. Τον αριθμό των ασθενών (καρκινοπαθών κλπ) που νοσηλεύονται σε νοσοκομεία της Πάτρας

γ. Τις προϋποθέσεις για τη σύνδεση της Ναυπάκτου με την Πάτρα με αστική συγκοινωνία κλπ

δ. Ως επιτροπή ζητήσαμε από τη δημοτική αρχή να ζητήσει από τη νομική υπηρεσία του Δήμου να μελετηθεί η σύμβαση της γέφυρας με το Υπουργείο και να εντοπισθούν τα σημεία που ενδιαφέρουν το Δήμο μας.

 

  1. Σε όλα τα παραπάνω η δημοτική αρχή παρά τις δεσμεύσεις της, δεν έκανε το παραμικρό. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να είμαστε απροετοίμαστοι στη δεύτερη συνάντηση – διαπραγμάτευση  με τη ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε. και να έχουμε τα γνωστά αποτελέσματα. Υπογραμμίζουμε ότι ενώ υπήρχε ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ  να καλέσει ο δήμαρχος την ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε αποδείχθηκε ότι η συνάντηση της διαπαραταξιακής επιτροπής με τη ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε έγινε με πρωτοβουλία των εκπροσώπων της Γέφυρας…..
  2. Στο δημοτικό συμβούλιο επισημάναμε στο δήμαρχο το γεγονός ότι δεν έθεσε στο δήμαρχο Πατρέων τα θέματα που διεκδικούμε ως δήμος από τη Γέφυρα Α.Ε, ώστε να συμπεριληφθούν στα αιτήματα της κινητοποίησης που έγινε για την ανεργία στις 25/6/2017. Ο Δήμαρχος Ναυπακτίας είχε διαβεβαιώσει το ΔΣ ότι τα αιτήματά μας θα μπουν στο ψήφισμα της συγκέντρωσης πράγμα που δεν έγινε αφού ποτέ ο δήμαρχος δεν έθεσε τα θέματα αυτά.
  3. Στο δημοτικό συμβούλιο επισημάναμε ότι πρέπει από κοινού με το δήμο Πατρέων να διεκδικήσουμε τα αιτήματά μας από τη Γέφυρα. Άλλωστε η γέφυρα κατασκευάσθηκε για να ενώσει τις δύο πλευρές του Κορινθιακού, συνεπώς είναι κοινός ο στόχος για διόδια που δεν θα χωρίζουν την κοινωνία της περιοχής.  Καμιά πρωτοβουλία δεν πάρθηκε από το δήμαρχο γι αυτό.
  4. Αρνούμαστε να γίνουμε εμείς το φύλλο συκής για την Κυβέρνηση στην οποία παραπέμπει ο δήμαρχος το θέμα προκειμένου να μειωθούν τα διόδια με παράταση της σύμβασης πέρα από τον αρχικά προβλεπόμενο χρόνο. Εμείς ζητάμε την ικανοποίηση των αιτημάτων μας με τον ίδιο τρόπο που έγιναν και στην προηγούμενη περίοδο ( το δίωρο που έγινε τρίωρο τώρα να γίνει 5ντάωρο, τα 8 Σαββατοκύριακα με 13,5 € να γίνουν 30 κλπ)
  5. Διαχωρίζουμε τις χορηγίες της Γέφυρας Α.Ε σε συλλόγους για πολιτιστικά και κοινωνικά ζητήματα από το αίτημά μας για ειδικά τιμολόγια διέλευσης από τη γέφυρα όλων των δημοτών. Τα θέματα αυτά είναι ανεξάρτητα. Εμείς πιστεύουμε ότι προτεραιότητα για το Δήμο έχει η τιμολογιακή πολιτική που χωρίζει το ενιαίο της περιοχής Ναυπάκτου – Πατρών. Είμαστε βέβαιοι ότι και τα μέλη όλων των συλλόγων της περιοχής, παράλληλα με την προσφορά τους στα πολιτιστικά και κοινωνικά ζητήματα,  στηρίζουν δυναμικά αυτό το αίτημα, φτάνει να είναι  ξεκάθαρος ο στόχος από την πλευρά της Διοίκησης του Δήμου Ναυπακτίας.

Στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο για όλα τα παραπάνω και επειδή πιστεύουμε ότι ο δήμαρχος και η δημοτική αρχή κωλυσιεργούν και χρησιμοποιούν την διαπαραταξιακή επιτροπή για να καλύψουν την απραξία τους ανακοινώσαμε ότι η ΑΔΚΝ δεν θα συμμετέχει στο εξής στην διαπαραταξιακή επιτροπή. Θα είναι όμως μπροστά στον αγώνα που θα χρειασθεί για να πετύχουμε το στόχο μας που είναι «μια γέφυρα που ενώνει την κοινωνία»

 

Β. Οι ευθύνες της δημοτικής αρχής για τον πρωτοφανή  διασυρμό του δήμου Ναυπακτίας.

Έχουμε τοποθετηθεί δημόσια στο θέμα της ακυβερνησίας και της διάλυσης του Δήμου Ναυπακτίας. Έχουμε πει δημόσια και σε όλους τους τόνους ότι ο δήμος Ναυπακτίας έχει 6 δημάρχους αλλά δεν έχει δήμαρχο. Η πραγματικότητα μας επιβεβαιώνει καθημερινά. Σήμερα βιώνουμε την πλήρη απαξίωση και τον πρωτοφανή διασυρμό του Δήμου Ναυπακτίας λόγω της απίστευτης τακτικής της δημοτικής αρχής απέναντι στον παγκόσμιο μουσικοσυνθέτη και αγωνιστή της δημοκρατίας Μίκη Θεοδωράκη. Τον άνθρωπο που τίμησε το Δήμο μας. Τον άνθρωπο που δώρισε το όνομά του στην Χορωδία και το Χορωδιακό φεστιβάλ της πόλης μας. Τον άνθρωπο που έδωσε το όνομά του στην παιδική χορωδία και το παιδικό χορωδιακό φεστιβάλ της Ναυπάκτου. Όλα αυτά έγιναν με τη μεγαλοψυχία του Μίκη Θεοδωράκη και τη συνεργασία των προηγούμενων δημοτικών αρχών.

Η δημοτική αρχή Λουκόπουλου στον πρώτο χρόνο της θητείας της με αστείους ισχυρισμούς και ανύπαρκτα επιχειρήματα κατήργησε την παιδική χορωδία που είχε  επαναλειτουργήσει  η δημοτική αρχή Μπουλέ και το παιδικό χορωδιακό Φεστιβάλ που διοργανώθηκε για πρώτη φορά το 2013.

Η δημοτική αρχή με πρωτόγνωρες ενέργειές, όπως την αποστολή δύο αντιδημάρχων στο Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο (ΚΑΣ) με αίτημα την μη έγκριση της εκδήλωσης  και τις καταγγελίες της σ’ όλες τις δημόσιες αρχές για την ακύρωσή της, έδειξε το στόχο της. Για να πετύχει τους σκοπούς της μεθόδευσε την έκτακτη συνεδρίαση του ΔΣ δύο ημέρες πριν την εκδήλωση ώστε να αποσπάσει τη συγκατάθεση της αντιπολίτευσης. Έτσι εξηγείται γιατί  απέκρυψε από το ΔΣ τις ενέργειες στις οποίες είχε προβεί με δική της αποκλειστικά πρωτοβουλία. Η δημοτική αρχή  προκάλεσε και έχει την αποκλειστική ευθύνη για την ακύρωση της μουσικής εκδήλωσης στο κάστρο του Αντιρρίου.

Μετά το διασυρμό και την καθολική κατακραυγή σε βάρος του Δήμου μας ο δήμαρχος και η δημοτική αρχή με Δελτίο Τύπου δεν απαντούν ούτε στην ανακοίνωση της λαϊκής ορχήστρας Μίκης Θεοδωράκης, ούτε στην ανακοίνωση της Μαργαρίτας Θεοδωράκη, ούτε στην καθολική και πανελλήνια αντίδραση των απλών ανθρώπων για  την ακύρωση της προγραμματισμένης εκδήλωσης. Η δημοτική αρχή μετέτρεψε τη μεγάλη τιμή για το Δήμο μας, που την Κυριακή θα τιμούσε τα 92α γενέθλια του Μίκη Θεοδωράκη, σε Πανελλήνιο διασυρμό της Ναυπακτίας.

Η προσπάθεια του δημάρχου να συνδυάσει τις ενέργειες της δημοτικής αρχής για την ακύρωση της εκδήλωσης με την τιμολογιακή πολιτική, βρίσκει αντίθετους όλους τους δημότες και όλες τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης. Στο δημοτικό Συμβούλιο σύσσωμη η αντιπολίτευση διαχώρισε την τιμολογιακή πολιτική από τα πολιτιστικά δρώμενα. Πρέπει επομένως όλοι να γνωρίζουν ότι αυτά που συμβαίνουν στο Δήμο μας είναι αποκλειστική ευθύνη της δημοτικής αρχής Λουκόπουλου.

Πρέπει να γνωρίζουν όλοι ότι οι Ναυπάκτιοι τιμούν το Μίκη Θεοδωράκη και είναι υπερήφανοι που χάρισε το όνομά του σε δύο πολιτιστικούς φορείς και θεσμούς του Δήμου μας. Η συγκυρία, που τη διαχειρίζεται η δημοτική αρχή Λουκόπουλου δεν εκφράζει το λαό της Ναυπακτίας. Ως ΑΔΚΝ συμφωνούμε με την πρόταση της Μαργαρίτας Θεοδωράκη να γίνει η συναυλία τον Αύγουστο. Πιστεύουμε ότι όταν αποφασίσουν να κάνουν την εκδήλωση οι Ναυπάκτιοι θα είμαστε εκεί. Για να τραγουδήσουμε μαζί τα τραγούδια που μας χάρισε και να διεκδικήσουμε μαζί σε νέους αγώνες αυτά που δικαιούμαστε.

Είμαστε επίσης βέβαιοι ότι το αίτημα για ειδικά τιμολόγια της Γέφυρας ΑΕ είναι κοινό και αγκαλιάζει όλους τους δημότες του Δήμου μας και του Δήμου Πατρέων. Είμαστε βέβαιοι ότι μόνο με κοινό και καθολικό αγώνα και όχι με τις διχαστικές τακτικές που υιοθετεί η δημοτική αρχή Λουκόπουλου, μπορούμε να πετύχουμε αυτόν το στόχο. Σ’ αυτόν τον αγώνα σύντομα θα συναντηθούμε με όλους τους συλλόγους και όλους τους κοινωνικούς φορείς που προσφέρουν στον πολιτισμό και τα κοινωνικά δρώμενα της περιοχής.  Με κοινό αγώνα θα κατακτήσουμε “τη γέφυρα που ενώνει την κοινωνία”.

Ναύπακτος 30 Ιουλίου 2017

.



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...