-Δεν μπορούμε ως κοινωνία να μη θέλουμε να δούμε το πρόβλημαΕίναι εδώ και είναι ΣΟΒΑΡΟ

Μετά τα δύο τελευταία περιστατικά αυτοκτονιών από τη γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου,το πρόβλημα με τις πτώσεις συμπολιτών μας από τη γέφυρα έφερε στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο Ναυπακτίας,ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης ΠΑΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ Ανδ.Κοτσανάς ,καταθέτοντας μάλιστα συγκεκριμένη πρόταση στο σώμα.

Δεν πρέπει σε καμία περίπτωση το εμβληματικό τοπόσημο της περιοχής που είναι η γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου να μετατραπεί από γέφυρα των κατασκευαστικών ρεκόρ σε “ματωμένη” γέφυρα και γέφυρα αυτοκτονιών ανέφερε ο κ. Κοτσανάς στην τοποθέτησή του.Οφείλουμε να αναλάβουμε πρωτοβουλίες τόσο εμείς ως τοπική κοινωνία,όσο και το υπουργείο υποδομών που έχει την εύθυνη της συντήρησης του έργου,ώστε ή γέφυρα των κατασκευαστικών ρεκόρ να πάψει να αποτελεί γέφυρα των αυτοκτονιών,μια “ματωμένη” γέφυρα -όπως είπε.Με αφορμή τα τελευταία δυσάρεστα περιστατικά πτώσης ανθρώπων από το κατάστρωμά της,ο κ. Κοτσανάς ανέφερε ότι από πλέον έχουμε εισέλθει σε διψήφια νούμερα περιστατικών πτώσης.Οφείλεται να ληφθούν προληπτικά μέτρα αποτροπής με υπερύψωση των προστατευτικών κιγκλιδωμάτων όπως η ίδια εταιρεία έχει πράξει σε γέφυρα ψηλότερη στην Γαλλία.Δεν μπορούμε και δεν πρέπει να μένουμε παρατηρητές σε τέτοια δυσάρεστα γεγονότα κατά τα οποία οδηγοί να “σηκώνουν” χειρόφρενο στη μέση της γέφυρας και να πηδούν από ύψος 67 μέτρων στη θάλασσα.

Θα πρέπει λοιπόν να αναληφθεί πρωτοβουλία εκ μέρους όλων προκειμένου να γίνει η υπερύψωση των κιγκλιδωμάτων τα οποία θα λειτουργήσουν αποτρεπτικά σε ενέργειες που χαρακτηρίζονται ως επί των πλείστων από στιγμιαίες σκέψεις.

Η πρόταση της παράταξης ΠΑΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ και του επικεφαλής της Α.Κοτσανά στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο Ναυπακτίας για τη λήψη αποτρεπτικών μέτρων στην γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου προς αποφυγή αυτοκτονιών.

Αναμφίβολα πρόκειται για δημιουργική πρόταση που οφείλει ο δήμος Ναυπακτίας να προσυπογράψει αναλαμβάνοντας σχετικές πρωτοβουλίες με όμορους δήμους και σε συνεργασία με το αρμόδιο υπουργείο και την κατασκευάστρια εταιρία του έργου ώστε να δοθεί επιτέλους ένα τέρμα στο θέμα αυτό

https://www.facebook.com/100028228489211/videos/736452197487411/



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...