Α.Ν.Κ.Ν.:Προφανής στόχος της αντιπολίτευσης είναι να μην αλλάξει τίποτα στον Δήμο Ναυπακτίας

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΣ

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ

 Στην πιο δύσκολη για όλους περίοδο, το αναμενόμενο θα ήταν η συστράτευση όλων των δυνάμεων του Δήμου μας με στόχο:

  • από τη μια την ανατροπή όλων εκείνων των αντιλήψεων και των πρακτικών που μας οδήγησαν μέχρι εδώ
  • και από την άλλη τη θεμελίωση αρχών και διαδικασιών προκειμένου να υποστηριχθεί η τοπική κοινωνία και οικονομία και να βρεθεί διέξοδος από την κρίση.

Δυστυχώς, όμως, αντί να ενισχύεται και να θωρακίζεται η λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου με στόχο τα παραπάνω, θυσιάζεται, με ευθύνη της αντιπολίτευσης, στο βωμό της ψηφοθηρικής αντίληψης και ενίοτε καταλύεται εντελώς.

Χαρακτηριστικά παραδείγματα αυτής της στάσης είναι:

  • η κατάληψη των εδράνων από διαφορετικές ομάδες συνδημοτών με τις «ευλογίες» της αντιπολίτευσης, που οδήγησε δυο φορές σε ματαίωση του Δημοτικού Συμβουλίου.
  • η αποχώρηση των συμβούλων της αντιπολίτευσης, που ετσιθελικά προσπάθησαν να επιβάλουν την άποψή τους για τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, αψηφώντας το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας.
  • η καταγγελία και καταψήφιση σημαντικών προτάσεων της Δημοτικής Αρχής που αποσκοπούν στην δημιουργία υποδομών και στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των δημοτών και των επισκεπτών, όπως το έργο της ανάπλασης του ανατολικού τμήματος της πόλης της Ναυπάκτου και η πιλοτική εφαρμογή κυκλοφοριακών ρυθμίσεων, αποτέλεσμα μελετών καταξιωμένων διεθνώς συγκοινωνιολόγων.

Προφανής στόχος της αντιπολίτευσης είναι να μην αλλάξει τίποτα στον Δήμο Ναυπακτίας. Αλλιώς δεν μπορεί να εξηγηθεί η άρνησή τους.

Διότι πώς μπορεί να ερμηνευθεί το γεγονός ότι το πρωί της 11ης Σεπτεμβρίου, μόλις έληξε η περίοδος των θερινών κυκλοφοριακών ρυθμίσεων και πριν αυτές αποτιμηθούν από τους αρμόδιους φορείς, έξι δημοτικοί σύμβουλοι άρχισαν να διαμαρτύρονται για την αντιδρόμηση της παραλιακής οδού στην Ψανή και να υποκινούν αντιδράσεις; Προς τι η εμμονή τους να συζητηθεί προ ημερησίας διατάξεως ένα τόσο σημαντικό θέμα, τη στιγμή μάλιστα που γνώριζαν ότι είχε ορισθεί συνεδρίαση της Επιτροπής Διαβούλευσης; Την μια στιγμή, λοιπόν,  παρουσιάζονται ως τιμητές των πάντων και υπερασπιστές των θεσμών και την άλλη αγνοούν αρχές και φορείς για να κάνουν ντόρο και να αποκομίσουν μικροπαραταξιακά οφέλη.  Έτσι άραγε αντιλαμβάνονται την λειτουργία των θεσμών;

Είναι εμφανές, ότι κεντρικός στόχος τους παραμένει ο μηδενισμός κάθε προσπάθειας που καταβάλλεται από τη Δημοτική Αρχή, σε μια τόσο δύσκολη συγκυρία, για την αποκατάσταση της αξιοπιστίας του Δήμου και την επίλυση προβλημάτων που χρονίζουν (πηγές Βαρναράχης, στέγαση ΤΕΙ, σχολική στέγη, ΞΕΝΙΑ, θέματα σχεδίου πόλεως κ.ά.).

Ο δρόμος που θα ακολουθήσουν οι Δήμοι τα επόμενα χρόνια θα είναι πολύ δύσκολος, και η Τοπική Αυτοδιοίκηση κινδυνεύει από «αποκούμπι» των απλών ανθρώπων να μετατραπεί σε φοροεισπρακτικό μηχανισμό με κυριαρχία του ιδιωτικού κεφαλαίου, το οποίο θα καθορίζει και τις πολιτικές σε τοπικό και ευρύτερο επίπεδο. Γι’ αυτό απαιτείται συστράτευση με ουσιαστικό λόγο, που πηγάζει από ορθή πολιτική σκέψη και όχι από ευκαιριακές, αποσπασματικές και κυρίως ιδιοτελείς θέσεις, οι οποίες δεν εκπροσωπούν αρχές, αλλά μεμονωμένα ιδιωτικά συμφέροντα, θέσεις που αδίστακτα θυσιάζουν το κοινό συμφέρον στο βωμό μικροπολιτικών προσωπικών  φιλοδοξιών.

Ναύπακτος, 27/9/2013

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΣ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

7 ΣΧΟΛΙΑ

  1. ΣΩΣΤΑ ! “ΑΝΘΡΩΠΟΙ” ΣΑΝ ΚΙ’ ΕΣΕΝΑ ΔΕΝ ΤΙΣ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΕΠΙΣΥΜΑΝΣΕΙΣ. ΕΙΝΑΙ ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ !

  2. ΜΙΛΑΝΕ ΓΙΑ ΙΔΙΟΤΕΛΕΙΑ ΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΜΠΟΥΛΕΣ ΖΙΑΜΠΑΡΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΑΣΧΟΛΗΣΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ.ΡΕ ΟΥΣΤ ΑΠΟ ΤΗΝ ΝΑΥΠΑΚΤΟ.
    ΥΓ.ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΙΌΜΑΣΤΕ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΕ ΤΡΙΗΜΕΡΟ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ ΜΕ ΛΕΦΤΑ ΤΩΝ ΝΑΥΠΑΚΤΙΩΝ.

  3. ΔΕΝ ΦΤΑΝΕΙ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΠΙΟ ΓΝΩΣΤΗ ΤΗΝ ΝΑΥΠΑΚΤΙΑ , ΕΧΕΙΣ ΤΟ ΘΡΑΣΟΣ ΚΑΙ ΠΕΤΑΣ ΛΑΣΠΗ. ΑΛΛΑ ΣΑΣ ΕΧΟΥΜΕ ΠΑΡΕΙ ΧΑΜΠΑΡΙ ΠΙΑ. ΤΕΛΟΣ ΟΙ ΒΡΩΜΙΕΣ ΠΟΥ ΞΕΡΑΤΕ! ΤΕΛΟΣ ΣΤΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΟΥ ΕΙΧΑΤΕ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΑΤΕ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑΣ ΓΙΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ.

  4. ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΩΡΕ ΠΑΛΗΚΑΡΙΑ ΔΕΝ ΚΑΛΟΥΣΑΤΕ ΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ ΠΡΙΝ ΤΙΣ ΒΛΑΚΩΔΕΙΣ ΔΙΑΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΛΕΙΤΕ ΜΕΤΑ; ΜΑΘΑΙΝΕΤΕ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΣ ΤΩΝ ΑΝΥΠΟΠΤΩΝ ΔΗΜΟΤΩΝ; ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΝΕΤΕ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ,ΤΟ ΞΕΝΙΑ, ΤΗ ΒΑΡΝΑΡΑΧΗ, ΚΟΡΟΙΔΕΥΕΤΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΝΑ ΠΕΡΝΑΕΙ Ο ΚΑΙΡΟΣ ,ΑΛΛΑ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΓΙΑ ΣΑΣ ΠΕΡΑΣΕ Ο ΚΑΙΡΟΣ!!!!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...