Βήματα προώθησης και ανάπτυξης του Προσκυνηματικού τουρισμού

Βήματα προώθησης και ανάπτυξης του Προσκυνηματικού τουρισμού
Οι δυνατότητες ανάπτυξης του Προσκυνηματικού τουρισμού και τα απαραίτητα βήματα προς αυτή την κατεύθυνση όλων των συναρμόδιων φορέων βρέθηκαν στο επίκεντρο των διαδοχικών συναντήσεων που είχε την Τρίτη ο Μητροπολίτης Δωδώνης Χρυσόστομος, Πρόεδρος του Γραφείου Προσκυνηματικών Περιηγήσεων της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, με τον Πρόεδρο του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος κ.Γεώργιο Τσακίρη και με τον Πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Τουριστικών Γραφείων κ.Γεώργιο Τελώνη.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Amen.gr κατά την συνάντηση του Μητροπολίτη Δωδώνης με τον Πρόεδρο του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος αποφασίστηκε να ζητηθεί η σύσταση Γραφείου Προσκυνηματικού Τουρισμού στο πλαίσιο του ΕΟΤ. Επίσης, ήταν κοινή διαπίστωση η ανάγκη όπως  στην Επιτροπή Εκκλησίας-Πολιτείας για τις Προσκυνηματικές Περιηγήσεις, που το αμέσως επόμενο διάστημα θα επανεργοποιηθεί, να συμμετέχει και εκπρόσωπος του Ξενοδοχειακού κλάδου ενώ αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί, στις αρχές Νοεμβρίου, κοινή συνάντηση των εκπροσώπων των κατά τόπους ξενοδοχειακών επιμελητηρίων της χώρας με τους εκπροσώπους της Εκκλησίας που ασχολούνται με την προώθηση του προσκυνηματικού τουρισμού.

Κατά την συνάντηση του Μητροπολίτη Χρυσοστόμου με τον κ.Τελώνη αποφασίστηκε η πραγματοποίηση ημερίδας με την συμμετοχή όλων των ενδιαφερομένων τουριστικών γραφείων για την ενημέρωση πάνω σε ζητήματα προσκυνηματικού τουρισμού και την ανταλλαγή απόψεων για την καλύτερη συνεργασία με την Εκκλησία. Ο κ.Τελώνης, σύμφωνα με πληροφορίες του Amen.gr, επισήμανε την ανάγκη τήρησης από τις Ιερές Μητροπόλεις και τις ενορίες όλων των προβλέψεων που σχετίζονται με την ασφαλή μεταφορά των προσκυνητών και παρακάλεσε τον Μητροπολίτη Χρυσόστομο να μεταφέρει αυτές τις απόψεις του προς τα μέλη της Ιεράς Συνόδου.

Συνάντηση με τον Γ.Γ.Θρησκευμάτων

Στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών του Γραφείου Προσκυνηματικών Περιηγήσεων της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος για την ανάπτυξη και προώθηση του θρησκευτικού τουρισμού, που θα έχει ως αποτέλεσμα πολλαπλά οφέλη για την δοκιμαζόμενη οικονομία της χώρας, ο Γραμματέας του, Αρχιμ. Σπυρίδων Κατραμάδος, συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο του Ιδρύματος Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης κ.Φίλιππο Λέντζα, συναντήθηκε με τον Γενικό Γραμματέα Θρησκευμάτων κ.Γιώργο Καλαντζή. Σύμφωνα με πληροφορίες στην συνάντηση αποφασίστηκε όπως ύστερα από μελέτη και πρόταση του Συνοδικού Γραφείου, το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού να στηρίξει μέσω των ΙΕΚ την επιμόρφωση των ξεναγών πάνω σε θέματα θρησκευτικού τουρισμού. Επίσης ο κ.Καλαντζής πρότεινε στον Αρχιμ. Σπυρίδωνα Κατραμάδο, στην κοινή Επιτροπή Εκκλησίας-Πολιτείας για τον Προσκυνηματικό τουρισμό να συμμετέχουν ο Γενικός Γραμματέας Πολιτισμού και ο Γενικός Γραμματέας Θρησκευμάτων, που στις αρμοδιότητες τους συμπεριλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, ζητήματα θρησκευτικών μνημείων.

ΤΑΞΙΔΙΑ
Πηγή:http://www.briefingnews.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...