Βίκυ Σταμάτη: Κάνει τα πάντα για να βγει από τη φυλακή

Βίκυ Σταμάτη: Κάνει τα πάντα για να βγει από τη φυλακή

Νέα πραγματογνωμοσύνη από ψυχίατρο ζήτησε η σύζυγος του Άκη Τσοχατζόπουλου, Βίκυ Σταμάτη με αίτημά στο δικαστικό συμβούλιο ζητώντας ουσιαστικά να ακυρωθεί και η απόφαση του ανακριτή κ. Μαλλή που πριν μια εβδομάδα απέρριψε το ίδιο αίτημα.

Υπενθυμίζεται ότι ο καθηγητής ψυχιατρικής που εξέτασε την κυρία Σταμάτη στον Κορυδαλλό έκρινε ότι η σύζυγος του κ. Τσοχατζοπούλου πάσχει από ψυχαναγκασμούς καθαριότητας (ιδεοψυχαναγκαστική διαταραχή) που την υποχρεώνουν να μην κάθεται ούτε σε καρέκλα χωρίς να υπάρχει καθαρό χαρτί πάνω της.

Παράλληλα, ο ψυχίατρος είχε διαγνώσεις τάσεις ναρκισσισμού και αυτοκαταστροφής στην κυρία Σταμάτη. Γι’ αυτό οι συνήγοροι της ζήτησαν τη διενέργεια πραγματογνωμοσύνης με στόχο την αποφυλάκισή της. Ωστόσο, ο ανακριτής και η Εισαγγελέας κυρία Κυβέλου είχαν απορρίψει το αίτημα στέλνοντας όμως έγγραφο στην διευθύντρια των Φυλακών Κορυδαλλού ώστε να μεριμνήσει για «την αποτελεσματικότερη κατά το δυνατόν με δημόσια μέσα, ιατρική αντιμετώπιση, δια των ιατρών που συνδράμουν τις φυλακές, του προβλήματος της».

Στη νέα αίτησή της προς το δικαστικό συμβούλιο η κυρία Σταμάτη επικαλείται τον κίνδυνο που απειλεί την υγεία της και επισημαίνει ότι με την απόφασή του ο ανακριτής υποβιβάζει την κατάσταση της «σε επίπεδο απλής εφήμερης ασθένειας που απαιτεί μια απλή ιατρική αντιμετώπιση από τους γενικούς και μη εξειδικευμένους ιατρούς των φυλακών και τελικά απορρίπτει την αίτηση».

Στο νέο αίτημά για ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη οι συνήγοροι της κυρίας Σταμάτη αναφέρει ακόμη ότι «η ύπαρξη της ιατρικής γνωμάτευσης του ψυχιάτρου υποχρεώνει τα αρμόδια δικαιοδοτικά όργανα σε εγρήγορση, ώστε να αποφευχθεί τυχόν αρνητική εξέλιξη στην υγεία του κρατουμένου» ενώ «η παράλειψη αντιμετώπισης του προβλήματος και η μετακύλισή του στην διοικητική υπηρεσία της φυλακής, μπορεί να εξομοιωθεί με πράξη υποβολής του κρατουμένου σε βασανιστήριο, εφ’ όσον έναν ασθενή άνθρωπο τον αντιμετωπίζει ως υγιή, παραβιάζοντας έτσι ευθέως το άρθρο 3 της ΕΣΔΑ».

Στο αίτημα υπάρχουν και αιχμές για την Εισαγγελέα: «Η απόρριψη όλων ανεξαιρέτως των αιτημάτων μου, με υποβάλει σε σκέψεις υφέρπουσας μεροληπτικότητας σε βάρος του πρόσωπου μου, που πιθανόν να οδηγήσει στην παραβίαση της αρχής της αμεροληψίας του Δικαιοδοτικού Οργάνου και κατ’ ακολουθίαν στη παραβίαση του τεκμηρίου της αθωότητάς μου. 

Ομολογώ δε ότι εκπλήσσομαι και από την προσήλωση της εισαγγελέως στο υλικό των εφημερίδων, το οποίο θεωρεί ως σοβαρό αποδεικτικό μέσο σε αντίθεση με τα υπάρχοντα στοιχεία της δικογραφίας».

ΚΟΙΝΩΝΙΑΠηγή:http://www.briefingnews.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...