Βίντεο – Ντοκουμέντο: Νέα πρόκληση των Τούρκων στα Ίμια

Τέλος δεν έχουν οι προκλήσεις των Τούρκων στα Ίμια, τα οποία εξακολουθούν να «βαφτίζουν» δικά τους, παραβιάζοντας έτσι σωρηδόν τα ελληνικά χωρικά ύδατα.

Τις τελευταίες ώρες ήρθε να προστεθεί ένα ακόμη περιστατικό με πρωταγωνιστές Τούρκους ψαράδες, που πλησίασαν τις ελληνικές βραχονησίδες υπό την επίβλεψη σκαφών του τουρκικού Λιμενικού.

Όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων της γειτονικής χώρας Anadolu, παρά την κακοκαιρία στην περιοχή οι δυνάμεις ασφαλείας της Τουρκίας και της Ελλάδας συνέχισαν τις περιπολίες γύρω από τις βραχονησίδες για έβδομη ημέρα.

Οι Τουρκικές Αρχές παραμένουν στην περιοχή με στόχο να εμποδίσουν πιθανή παραβίαση των τουρκικών χωρικών υδάτων από ελληνικά πλοία, σύμφωνα με το Anadolu.

Ένα τουρκικό πολεμικό πλοίο αναμένει στα ανοιχτά της Αλικαρνασσού, ενώ σκάφη του τουρκικού Λιμενικού βρίσκονται κοντά στην περιοχή των Ιμίων και πραγματοποιούν περιπολίες.

Τις τελευταίες ημέρες δεν επιτρεπόταν στους ψαράδες να αλιεύουν στην περιοχή, με στόχο να αποφευχθεί τυχόν επεισόδιο, ωστόσο για πρώτη φορά από την περασμένη Κυριακή εθεάθησαν Τούρκοι αλιείς κοντά στα Ίμια.

Αξίζει να σημειωθεί ότι όσο οι ψαράδες βρίσκονταν εκεί, δύο σκάφη του τουρκικού Λιμενικού έκαναν περιπολίες στην περιοχή.

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...