Βίντεο που προκαλεί τρόμο: Παγόβουνο διπλάσιο από την Ουαλία λίγο πριν την αποκόλληση

΄Κομμάτι παγόβουνου, με μέγεθος διπλάσιο της Ουαλίας, ετοιμάζεται να αποκολληθεί.

Συγκερκιμένα, απομένουν μόλις 15 μίλια πάγου προκειμένου να αποκολληθεί το μεγαλύτερο παγόβουνο που έχει καταγραφεί ποτέ στην ανθρώπινη ιστορία, με απρόβλεπτες συνέπειες για το κλίμα και τις παράκτιες περιοχές σε όλον τον πλανήτη.

Το παγόβουνο ετοιμάζεται να αποκολληθεί από τον παγετώνα της Ανταρκτικής, γεγονός που έχει σημάνει συναγερμό στην πανεπιστημιακή κοινότητα.

Ειδικό Drone κατέγραψε από αέρα το τεράστιο ρήγμα, το οποίο εκτείνεται σε πολλά μίλια απόσταση. Το τελευταίο διάστημα έχει σημειωθεί μία ραγδαία αύξηση στην ταχύτητα αποκόλλησης. Βάσει υπολογισμών, το γιγαντιαίο παγόβουνο θα αποκολληθεί τους αμέσους επόμενους μήνες και ιδιαίτερα το αργότερο έως τα τέλη Απριλίου.

Οι συνέπειες δεν έχουν υπολογιστεί με ακρίβεια, τόσο σε επίπεδο κλίματος, όσο και σε επίπεδο άμεσων συνεπειών, όπως η πορεία που θα ακολουθήσει και ποιες περιοχές θα κινδυνεύσουν, καθώς και η πιθανή άνοδο στο ύψος των υδάτων. Οι επιστήμονες δεν έχουν αντιμετωπίσει κάτι ανάλογο ουδέποτε στο παρελθόν και ως εκ τούτου, δεν είναι σε θέση να ενημερώσουν επακριβώς για το τι μέλλει γενέσθαι.

Πηγή: http://www.kontranews.gr/KOSMOS/272233-Binteo-poy-prokalei-tromo-Pagoboyno-diplasio-apo-ten-Oyalia-ligo-prin-ten-apokollese ΚΟΣΜΟΣ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...