Βαγγέλης Μπούτας: Συγκίνηση στο ύστατο «χαίρε» – ΦΩΤΟ

Το φέρετρο ήταν σκεπασμένο με την κόκκινη σημαία του ΚΚΕ και ένα φύλλο του «Ριζοσπάστη» στην κορυφή

Το στερνό «αντίο» στον αγροτοσυνδικαλιστή Βαγγέλη Μπούτα, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, ο οποίος έφυγε πρόωρα από τη ζωή, είπαν η οικογένειά του, οι σύντροφοί του, οι φίλοι του στην πολιτική κηδεία που έγινε στο χωριό του, τη Μητρόπολη Καρδίτσας. 

Στην τελετή που έγινε στην κεντρική πλατεία του χωριού, παραβρέθηκε πολυμελής αντιπροσωπεία της ΚΕ του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον Γενικό Γραμματέα της, Δημήτρη Κουτσούμπα και του ΚΣ της ΚΝΕ, με επικεφαλής τον Γραμματέα της Νίκο Αμπατιέλο.

Παρούσα και η πρώην Γ.Γ. του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα.

Η πλατεία του χωριού ήταν περιστοιχισμένη με τρακτέρ, ενώ το φέρετρο ήταν σκεπασμένο με την κόκκινη σημαία του Κόμματος και ένα φύλλο του «Ριζοσπάστη» στην κορυφή. Στελέχη του Κόμματος, της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων εναλλάσσονταν στην τιμητική φρουρά. Ανάμεσά τους ο Δημήτρης Κουτσούμπας και η Αλέκα Παπαρήγα.

Τα «αγροτικά» τραγούδια και το μοιρολόι του κλαρίνου μεγάλωσαν τη συγκίνηση, γέμισαν με δάκρυα τα μάτια. Νωρίτερα, πλήθος κόσμου πέρασε από το σπίτι του Βαγγέλη Μπούτα για το ύστατο «χαίρε», για να δώσει παρηγοριά στην αγαπημένη του οικογένεια, τη σύζυγο και τα παιδιά του, τους άλλους συγγενείς και να αφήσει ένα λουλούδι. Μετά την τελετή στην πλατεία του χωριού, η πομπή κατευθύνθηκε προς το νεκροταφείο.

Τον επικήδειο λόγο εκ μέρους της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ εκφώνησε η Ελένη Μπέλλου, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του Κόμματος.

thebest.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...