Βαθιά ανησυχία Ευρώπης και ΗΠΑ για τις συλλήψεις Κούρδων πολιτικών

Τη «βαθιά ανησυχία» της κυβέρνησης των ΗΠΑ για τις συλλήψεις αντιπολιτευόμενων Κούρδων κοινοβουλευτικών στην Τουρκία εξέφρασε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου.

 «Η βαθιά ανησυχία μας έχει ήδη εκφραστεί από ανώτερους αμερικανούς αξιωματούχους στους Τούρκους ομολόγους τους», σημείωσε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Τζος Έρνεστ

«Οι συλλήψεις σημειώθηκαν μετά την αύξηση, κατά τα φαινόμενα, των πιέσεων της κυβέρνησης σε αντιπολιτευόμενα μέσα ενημέρωσης στην Τουρκία», επισήμανε ο εκπρόσωπος της αμερικανικής προεδρίας Τζος Έρνεστ.

«Η βαθιά ανησυχία μας έχει ήδη εκφραστεί από ανώτερους αμερικανούς αξιωματούχους στους Τούρκους ομολόγους τους», σημείωσε ο ίδιος.

Τηλεφωνική επικοινωνία Μογκερίνι – Τσαβούσογλου

Οι συλλήψεις των ηγετών και των βουλευτών του Δημοκρατικού Κόμματος των Λαών (HDP) βρέθηκε στο επίκεντρο της τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχε το βράδυ της Παρασκευής η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Φεντερίκα Μογκερίνι, με τον υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Σε ανάρτησή της στο Twitter, η κ. Μογκερίνι πρόσθεσε ότι συνομίλησε και με τον υπουργό Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Τουρκίας Εμέρ Τσελίκ για το ίδιο ζήτημα.

Νωρίτερα, η κ. Μογκερίνι είχε δηλώσει «εξαιρετικά ανήσυχη» για τις συλλήψεις και συγκάλεσε σύνοδο των διπλωματικών απεσταλμένων των κρατών μελών της Ε.Ε. στην Άγκυρα.

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...