Βαράνε διάλυση ΚΙΝ.ΑΛ. και ΑΝ.ΕΛ.

Βαράνε διάλυση ΚΙΝ.ΑΛ. και ΑΝ.ΕΛ.

Η πόλωση ενισχύει τον δικομματισμό – Η κατάρρευση των ποσοστών τους οδηγεί τα στελέχη τους στον ΣΥΡΙΖΑ και στη ΝΔ

 

ΣΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ευθεία προς την κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση, τα λεγόμενα μικρά κόμματα βαράνε διάλυση αντιμετωπίζοντας πρόβλημα στρατηγικής τακτικής και συνοχής.

Το μεταλλαγμένο ΠΑΣΟΚ που εμφανίζεται τώρα ως ΚΙΝΑΛ σπαράσσεται από άγριο εμφύλιο.

Τα εναπομείναντα στελέχη ενδιαφέρονται αποκλειστικά για το προσωπικό τους βόλεμα σε μια από τις ελάχιστες έδρες που θα καταλάβει το κόμμα της Φώφης Γεννηματά στην επόμενη Βουλή.

Αιχμάλωτη στην κυριολεξία η Φώφη Γεννηματά, δέχεται καταιγισμό από εκβιασμούς.

Η Εύα Καϊλή αρνήθηκε να είναι υποψήφια στη Θεσσαλονίκη και με έναν απροκάλυπτο πολιτικό εκβιασμό εξασφάλισε και πάλι θέση στο ευρωψηφοδέλτιο.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης δεν έχει ακόμα αποφασίσει αν θα είναι υποψήφιος στον Βόρειο Τομέα της Β’ Αθηνών και πιέζει για να συμμετέχει και πάλι στο ευρωψηφοδέλτιο.

Ο Γιώργος Καμίνης αναζητάει και αυτός μια θέση στις Βρυξέλλες ενώ ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος θεωρεί ότι πρέπει ως αρχηγός της ΔΗΜΑΡ να είναι επικεφαλής στο ευρωψηφοδέλτιο.

Ο Γιώργος Παπανδρέου, πιστός στο δόγμα της οικογενειοκρατίας, θεωρεί την έδρα στην Αχαΐα υπόθεση της οικογένειας Παπανδρέου και η Φώφη χωρίς να φέρει αντίρρηση, το δέχτηκε.

Ανέλαβε επίσης να τακτοποιήσει και τον αδελφό του ΓΑΠ, τον Νίκο Παπανδρέου στην Ευρωβουλή για να μην υπάρχουν οικογενειακά προβλήματα.

Ο Βενιζέλος που βλέπει το ΚΙΝΑΛ να διαλύεται, το σκέφτεται αν θα είναι υποψήφιος στη Θεσσαλονίκη και σύμφωνα με διαρροές προτιμάει την ασφάλεια του ψηφοδελτίου Επικρατείας.

Βέβαια υπάρχουν και μια σειρά στελεχών που περιμένουν να γίνει το ΚΙΝΑΛ τσόντα σε μια κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, μήπως και πάρουν κανένα υπουργείο και καμια ΔΕΚΟ.

Γι’ αυτό τους ταρακούνησαν οι αυτονόητες δηλώσεις του Γραμματέα Επικοινωνίας του ΚΙΝΑΛ Σταμάτη Μαλέλη ο οποίος χαρακτήρισε ολέθριο για τη χώρα και την κοινωνία το πρόγραμμα του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ο Σταμάτης Μαλέλης τάχθηκε επίσης υπέρ της δεύτερης εκλογικής αναμέτρησης με απλή αναλογική για να ανοίξει ο δρόμος για προοδευτικές συνεργασίες.

Κάποιοι κατηγόρησαν τον Σταμάτη Μαλέλη ότι με τις δηλώσεις του θολώνει το μήνυμα προκαλώντας πρόβλημα στο ΚΙΝΑΛ.

Προφανώς εννοούν ότι το μήνυμα που πρέπει να εκπέμπει το ΚΙΝΑΛ είναι οι καθημερινές επιθέσεις προς τον ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να δίνονται διαπιστευτήρια στον Κυριάκο Μητσοτάκη μήπως και φιλοτιμηθεί και τους δώσει κανένα υπουργείο όταν και εάν γίνει κυβέρνηση.

Κατάσταση διάλυσης επικρατεί και στο κόμμα του Πάνου Καμμένου. Η επικείμενη κατάθεση για ψήφιση στη Βουλή της Συμφωνίας των Πρεσπών έχει διχάσει τους βουλευτές του κόμματος.

Κουντουρά, Παπαχριστόπουλος, Ζουράρις και Παπακώστα που συνεργάζεται με τους ΑΝΕΛ είναι αποφασισμένοι να ψηφίσουν στη Βουλή τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Στην ουσία ο Καμμένος θα μείνει μόνος του με δυο βουλευτές, επισημοποιώντας τη διάλυση των ΑΝΕΛ.

Χαρακτηριστικό του κλίματος που επικρατεί στους ΑΝΕΛ είναι η παραίτηση του αντιπροέδρου Παναγιώτη Σγουρίδη μετά την άτυχη δήλωσή του ότι μπορεί να μην περάσει η Συμφωνία των Πρεσπών από τη Βουλή γιατί ενδέχεται να σημειωθεί θερμό επεισόδιο με τους Τούρκους.

Εκτός από το ΚΙΝΑΛ και τους ΑΝΕΛ, διαλυτικές τάσεις εμφανίζουν το Ποτάμι, το οποίο δημοσκοπικά βρίσκεται στο 1% και οι εναπομείναντες βουλευτές του κόμματος κατευθύνονται άλλοι προς τον ΣΥΡΙΖΑ και άλλοι προς τη Νέα Δημοκρατία καθώς και η Ένωση Κεντρώων του Βασίλη Λεβέντη.

Η πόλωση ενισχύει και πάλι τον δικομματισμό και όλα δείχνουν ότι στις επόμενες εκλογές θα αναμετρηθούν τα δυο μεγάλα κόμματα, ΣΥΡΙΖΑ και Νέα Δημοκρατία ενώ η Βουλή θα είναι πεντακομματική.

Πηγή: https://www.kontranews.gr/POLITIKE/350251-Barane-dialyse-KIN-AL-kai-AN-EL ΠΟΛΙΤΙΚΗ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...