Βαριά «καμπάνα» 157 εκατ. δολ. επέβαλε η Fed στη Deutsche Bank

Για χειραγώγηση της αγοράς συναλλάγματος

Πρόστιμο 157 εκατ. δολαρίων στη Fed θα καταβάλει η Deutsche Bank, για παραβάσεις των κανόνων σχετικά με τη διαπραγμάτευση συναλλάγματος και συναλλαγές για δικό της λογαριασμό.

Δημοσίευμα της Wall Street Journal αναφέρει ότι η γερμανική τράπεζα συμφώνησε να καταβάλει τα σχετικά πρόστιμα ενώ στο στόχαστρο της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ βρίσκονται και άλλες τράπεζες που κατηγορούνται για συντονισμένες πρακτικές ώστε να μεταβάλλουν τις συναλλαγματικές ισοτιμίες για ίδιον όφελος.

Η Fed ανακοίνωσε χθες ότι η γερμανική τράπεζα απέτυχε να αντιληφθεί ότι οι διαπραγματευτές της ξένου συναλλάγματος αντάλλασσαν μηνύματα με ανταγωνιστές τους για τις συναλλαγές τους. Σύμφωνα με τη Fed, η Deutsche Bank δεν είχε, επίσης, εφαρμόσει ένα πρόγραμμα για την ικανοποιητική συμμόρφωσή της με τον λεγόμενο κανόνα Volcker, ο οποίος απαγορεύει τις συναλλαγές των τραπεζών για δικό τους λογαριασμό.

Η Deutsche διατάχθηκε να πληρώσει 156,6 εκατ. δολάρια σε πρόστιμα, να σταματήσει τις παραβάσεις και να συνεργασθεί σε κάθε έρευνα για τα άτομα που μετείχαν στη διαπραγμάτευση συναλλάγματος. Ο διακανονισμός σχετίζεται με μία ευρύτερη έρευνα αρκετών παγκόσμιων τραπεζών που κατηγορήθηκαν για συντονισμένες πρακτικές, ώστε να μεταβάλλουν τις συναλλαγματικές ισοτιμίες για ίδιον όφελος.

Πηγή: http://www.kontranews.gr/OIKONOMIA/280215-Baria-kampana-157-ekat-dol-epebale-e-Fed-ste-Deutsche-Bank ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...