Βαρύ το κλίμα στη διυπουργική για τα ειδικά μισθολόγια

Βαρύ το κλίμα στη διυπουργική για τα ειδικά μισθολόγια
«Βαρύ» ήταν το κλίμα κατά τη διάρκεια της Διυπουργικής σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Οικονομικών και αφορούσε τα ειδικά μισθολόγια.

Στην σύσκεψη συμμετείχαν ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, ο Εθνικής Άμυνας, Πάνος Παναγιωτόπουλος και ο Δημοσίας Τάξεως, Νίκος Δένδιας, καθώς και οι αρχηγοί, της Ελληνικής Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Κατά την σύσκεψη μελετήθηκαν όλοι οι κωδικοί καθώς και όλα τα κονδύλια προκειμένου να εντοπιστούν οι τρόποι με τους οποίους θα αποφευχθούν ή έστω να περιοριστούν οι περικοπές στους ενστόλους.

Ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας από την πλευρά του αντιλαμβάνεται την λεπτότητα του ζητήματος ωστόσο η πίεση για να συμπληρωθεί το πακέτο των 11,5 δισ. ευρώ είναι «αφόρητη». Τα 3,2 δισ. ευρώ, είναι προαπαιτούμενο για την υπογραφή του δεύτερου Μνημονίου και ως εκ τούτου θα τεθεί στο μικροσκόπιο των ελεγκτών.

Ο Νίκος Δένδιας φαίνεται να πρότεινε το «πάγωμα» των προσλήψεων, των ωριμάνσεων, των περικοπών των ειδικών επιδομάτων και τις δραστικές οικονομίες στα λειτουργικά έξοδα που ήδη βρίσκονται στο «κόκκινο», ως ένα πακέτο ισοδύναμων μέτρων.

Το οικονομικό επιτελείο τώρα, θεωρεί «πονοκέφαλο» τις μεγάλες μισθολογικές διαφορές μεταξύ των λειτουργών που υπάγονται στα ειδικά μισθολόγια αλλά και την πληθώρα επιδομάτων, διαφορετικών σε κάθε υπουργείο. Παράλληλα οι φωνές που υποστηρίζουν πως πρέπει να προστατευθούν οι μάχιμοι ένστολοι, βρίσκουν ως αντίλογο το ερώτημα για το κατά πόσο ασφαλή είναι τα κριτήρια καθορισμού τους.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η κυβέρνηση προκειμένου να αποφύγει τις οριζόντιες περικοπες εξετάζει το ενδεχόμενο επιβολής κλιμακωτών μειώσειων και ειδικότερα, 5% για τους ένστολους, 12% για τους πανεπιστημιακούς, 8% για τους γιατρούς του ΕΣΥ, 20% για αρχιερείς, δικαστές και διπλωμάτες οι οποίοι είναι στην κορυφή της κλίμακας των ειδικών μισθολογίων.

Έτσι, για το συγκεκριμένο ζήτημα μπαίνει παράταση και αναμένεται να κριθεί κατά πολύ στην κρίσιμη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών που στηρίζουν την κυβέρνηση με τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά. Μία σύσκεψη η οποία ορίστηκε για τις 10:00 το πρωί της Τετάρτης.

OIKONOMIA
Πηγή:http://www.briefingnews.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...