Περήφανος για την καταγωγή του δηλώνει όπου σταθεί κι όπου βρεθεί ο δήμαρχος της Αγίας Παρασκευής Αττικής Βασίλης Ζορμπάς.

Ο καταγόμενος από το Καταφύγιο(Αμόρανη) της Ορεινής Ναυπακτίας και γιατρός πνευμονολόγος στο επάγγελμα δεν διστάζει να διαφημίζει τον τόπο του,τις ρίζες του αλλά και τους ισχυρούς δεσμούς που έχει με το χωριό του.

Μάλιστα,σε βίντεο λίγων λεπτών πριν δύο χρόνια και οδεύοντας προς τον τόπο καταγωγής του για το ετήσιο αντάμωμα,σταμάτησε στο σημείο όπου χαμηλά στη Σάρα γεννήθηκαν οι πρόγονοί του.

Για έναν τόπο που όπως δηλώνει και ο ίδιος,νιώθει συγκίνηση και ανατριχίλα,αφού σ’αυτόν επί Τουρκοκρατίας, εγκαταστάθηκαν άνθρωποι που ήθελαν να αναπνέουν “ελεύθερο αέρα” μακριά από τον κατακτητή.Ένας τόπος άγονος χωρίς κανένα ενδιαφέρον για τον κατακτητή,αφού δεν υπήρχαν χωράφια,άρα και φόροι και εισοδήματα.Ένα τόπος που η καλλιεργήσιμη γη εντοπιζόταν στις λεγόμενες “πεζούλες” ή τεχνιτά σημεία καλλιεργειών στα πρανή των βουνών.

Σε σημείο μάλιστα του βίντεο κάνει λόγο και για την προέλευση του επώνυμου Ζορμπάς που έλκει την καταγωγή από το Σούλι με δύο φάρες Ζορμπαίων που κατοίκησαν στο χωριό,χωρίς να έχουν καμία συγγένει μεταξύ τους



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...