Δεν έχουν περάσει πολλές μέρες από όταν ο Πρωθυπουργός, από το βήμα του συνεδρίου του «The Economist», παρουσίασε τους τέσσερις βασικούς λόγους (αυξημένες καταθέσεις, Σχέδιο «Ελλάδα 2.0, χαμηλά επιτόκια δανεισμού, διαρθρωτικές αλλαγές) για τους οποίους είναι εξαιρετικά αισιόδοξος για το μέλλον της ελληνικής οικονομίας.
Στο διάστημα αυτό: Οι Υπουργοί Οικονομικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ύστερα και από τη θετική αξιολόγηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, υιοθέτησαν τα πρώτα Εθνικά Σχέδια Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, μεταξύ αυτών και το Σχέδιο της Ελλάδας. Η απόφαση αυτή και η επικείμενη έναρξη των εκταμιεύσεων από το Ταμείο Ανάκαμψης (έως το τέλος του έτους προβλέπεται να φθάσει τα 7,5 δισ. ευρώ), μας επιτρέπει, πλέον, να θέσουμε σε εφαρμογή το συνεκτικό και ρεαλιστικό Σχέδιό μας, “Ελλάδα 2.0”.

Ένα Σχέδιο, που περιλαμβάνει 106 επενδύσεις και 68 μεταρρυθμίσεις και χρησιμοποιεί ευρωπαϊκούς πόρους 30,5 δισ. ευρώ (17,8 δισ. ενισχύσεις και 12,7 δισ. δάνεια), για να κινητοποιήσει 60 δισ. ευρώ συνολικές επενδύσεις στη χώρα στα επόμενα πέντε χρόνια, να αυξήσει μόνιμα το ΑΕΠ κατά 7 μονάδες και να δημιουργήσει, επίσης μόνιμα, 180-200 χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας.

Η Ernst & Young σε έρευνά της αποτυπώνει τη μεγάλη βελτίωση της χώρα μας στην προσέλκυση άμεσων ξένων επενδύσεων οι οποίες, όπως σημειώνει, θα παίξουν καθοριστικό ρόλο στην ανάκαμψη της οικονομίας μετά την ύφεση που προκάλεσε ο COVID-19. Ενδεικτικά: το 2020, ενώ οι ΑΞΕ στην Ευρώπη σημείωσαν κάμψη εξαιτίας της τεράστιας αβεβαιότητας που προκάλεσε η πανδημία, η Ελλάδα πέτυχε εντυπωσιακή αύξηση, της τάξης του 77%. Από την έρευνα αυτή καθίσταται σαφές ότι η χώρα μας εδραιώνεται ως ελκυστικός επενδυτικός προορισμός.

Τώρα, όπως τόνισε ο Πρωθυπουργός, η σκληρή δουλειά ξεκινά καθώς επιταχύνουμε τα σχέδιά μας δημιουργώντας ένα καλύτερο μέλλον για όλους τους πολίτες. Όμως, ανάμεσα σε όλα αυτά τα ελπιδοφόρα, συνεχίζει να υπάρχει μια ανορθογραφία. Καθώς βρισκόμαστε σε μία νέα φάση της πανδημίας, πρέπει όλοι να κατανοήσουμε το σαφές δίλλημα που έχουμε μπροστά μας: «Ή θα εμβολιαστούμε, ή θα νοσήσουμε». Και η νόσηση του δυστυχώς σημαντικού ακόμα ποσοστού των ανεμβολίαστων συμπολιτών μας απειλεί την οικονομική ανάκαμψη της χώρας.

Άρα, ο καθένας από εμάς, πρέπει πλέον ν’ αναλάβει τις ευθύνες του και να εμβολιαστεί, αφενός για να προστατεύσει τον εαυτό του και τους γύρω του και αφετέρου να διαφυλάξει τη διαφαινόμενη οικονομική ανάκαμψη της πατρίδας μας.

Βασίλης Φεύγας, Γραμματέας Στρατηγικού Σχεδιασμού και Επικοινωνίας, Νέα Δημοκρατία



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Για την ανικανότητα σας πλέον από εδώ και πέρα θα φταίνε οι ανεμβολίαστοι, τη βρήκατε τη δικαιολογία.
    Σαν δεν ντρέπεστε

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...