Βασίλης Φεύγας: Η προσέλκυση επενδύσεων ο στόχος του νέου αναπτυξιακού νόμου

Στόχος του αναπτυξιακού νόμου είναι η προσέλκυση επενδύσεων, η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και να μειωθεί η αδήλωτη εργασία ανέφερε σε συνέντευξή του στην κρατική τηλεόραση, ο Γραμματέας Στρατηγικού Σχεδιασμού και Επικοινωνίας της Νέας Δημοκρατίας Βασίλης Φεύγας.

Ο κ. Φεύγαςεπεσήμανε δύο χαρακτηριστικά παραδείγματα πως ο νέος αναπτυξιακός νόμος μειώνει τη γραφειοκρατία και διαδικασίες για να προχωρήσουν οι επενδύσεις.

Παράδειγμα 1ο: Όταν κάποια επιχείρηση θέλει να εγκατασταθεί σε ένα επιχειρηματικό πάρκο και το πάρκο έχει αδειοδοτηθεί, δεν χρειάζεται να πάρει νέα άδεια λειτουργίας.

Παράδειγμα 2ο:  Όταν σε μια μεγάλη επένδυση βρεθούν ρχαία, η Αρχαιολογική Υπηρεσία εντός 60 ημερών θα πρέπει να απαντήσει πως προστατευθούν τα αρχαία δίχως να σταματήσει η επένδυση. Κάνεις επενδυτής δεν θα έρθει όταν ξέρει ότι μπορεί να «πέσει» σε αρχαία και θα υπάρχει ένα αόριστο χρονοδιάγραμμα επίλυσης του προβλήματος.

Στη συνέχεια της συνέντευξής του ο κ. Φεύγας αναφέρθηκε στο Εθνικό Μητρώο Υποδομών που δημιουργείται με τον Αναπτυξιακό Νόμο, ώστε να ξέρουμε με απόλυτη σαφήνεια ποιος φορέας είναι υπεύθυνος για τησυντήρηση και τονέλεγχοτωνδημοσίων υποδομών και τωνδημοσίωνκτιρίωνΕπίσης, τόνισε την αξία του ΕνιαίουΨηφιακούΧάρτη, ο οποίος θα μπορεί να αποτυπώνειμετο πάτημα ενόςκουμπιούόλεςτιςγεωχωρικές πληροφορίες πουσυνδέονται μετηνάσκηση επενδυτικής ή κατασκευαστικήςδραστηριότητας.



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...