Ο θάνατος της βασίλισσας Ελισάβετ και το πρωτόκολλο που ακολουθείται για το 10ήμερο πένθος επιτάσσουν τη σύσσωμη παρουσία της βασιλικής οικογένειας, ωστόσο οι μεταξύ τους εντάσεις φαίνεται πως παραμένουν στη σκιά του «Megxit». Η παρουσία του πρίγκιπα Χάρι και της συζύγου του, Μέγκαν, στις τελετές και τις διαδικασίες που ορίζονται για το θάνατο της βασίλισσας έκαναν κάποιους να μιλούν για συμφιλίωση των μελών της οικογένειας. Φαίνεται, όμως, ότι στο παρασκήνιο η γκρίνια και οι απαιτήσεις για τους τίτλους κλιμακώνονται.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «The Sun», ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ έχουν εκνευριστεί με την απόφαση του νέου βασιλιά τα παιδιά τους, Αρτσι και Λίλιμπετ, να γίνουν μεν πρίγκιπας και πριγκίπισσα, όμως να μην έχουν τον τίτλο «Αυτού/Αυτής Υψηλότητα» επειδή δεν είναι εργαζόμενα μέλη του Στέμματος. Ο δούκας και η δούκισσα του Σάσεξ διεκδικούν τον τίτλο για τα παιδιά τους προτάσσοντας λόγους ασφαλείας, τον οποίο όμως οι ίδιοι απαρνήθηκαν όταν αποφάσισαν να αποχωρήσουν από ανώτερα μέλη της βασιλικής οικογένειας για να στήσουν τη ζωή τους στο Λος Αντζελες.

Το δημοσίευμα σημειώνει ότι οι Σάσεξ χρησιμοποίησαν το επιχείρημα ότι οι κόρες του πρίγκιπα Αντριου, Βεατρίκη και Ευγενία, έχουν τον τίτλο παρόλο που δεν είναι εργαζόμενα μέλη. Σημειώνεται πως ο τρίχρονος Αρτσι και η ενός έτους Λίλιμπετ «αναβαθμίστηκαν» σε πρίγκιπας και πριγκίπισσα -ως εγγόνια του νέου βασιλιά- στο πλαίσιο των κανόνων που θέσπισε ο βασιλιάς Γεώργιος Ε’ το 1917. Είναι έκτος και έβδομη στη σειρά διαδοχής.

Η Μέγκαν είχε ισχυριστεί στην περιβόητη συνέντευξή της στην Οπρα Γουίνφρεϊ πως στον Αρτσι απορρίφθηκε ο τίτλος πριν ακόμη γεννηθεί λόγω του πιθανού χρώματος του δέρματός του. Ερωτηθείσα, τότε, αν ήταν σημαντικό για την ίδια να αποκαλείται «πρίγκιπας» ο Αρτσι, είπε πως δεν έχει καμία προσκόλληση στο «μεγαλείο» των επίσημων τίτλων, κάτι το οποίο έρχεται σε αντίθεση με την παρούσα διεκδίκηση του τίτλου, που βάσει του ρεπορτάζ βαθαίνει το ρήγμα στη βασιλική οικογένεια.



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...