Για το νέο, όπως τόνισε πιο επικαιροποιημένο εμβόλιο το οποίο θα καλύπτει όλες τις μεταλλάξεις του κορονοϊού και θα είναι διαθέσιμο μέχρι το τέλος της άνοιξης μίλησε κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής του συνέντευξης την Παρασκευή (18/3) ο καθηγητής Πνευμονολογίας, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος.

«Ο κορονοϊός εξαφανίστηκε από την επικαιρότητα και όχι ο ιός από τη ζωή μας» είπε στην ΕΡΤ με αφορμή την αύξηση των κρουσμάτων το τελευταίο διάστημα στη χώρα μας.

«Προς το παρόν τα συγκεκριμένα κρούσματα είναι σπάνια και δεν έχουν επικρατήσει και δεν φαίνεται να αυξάνουν τη μεταδοτικότητα» δήλωσε ο καθηγητής Πνευμονολογίας αναφερόμενος στην εμφάνιση της μετάλλαξης Deltacron.

«Η επανεμφάνιση του κορονοϊού οφείλεται στην αύξηση των κρουσμάτων της Όμικρον 2» ανέφερε.

«Είχαμε το εορταστικό τριήμερο, μαζί με την άρση των μέτρων για τη χρήση της μάσκας σε εξωτερικούς χώρους» δήλωσε ο καθηγητής Πνευμονολογίας εξηγώντας γιατί αυξήθηκαν οι μολύνσεις από κορονοϊό.

«Όσο καιρό η χώρα μας έχει ανθρώπους, ιδίως πάνω από τα 60, που αρνούνται να εμβολιαστούν, κάποιοι εξ αυτών θα νοσούν σοβαρά» επεσήμανε.

Εστιάζοντας στον εμβολιασμό του πληθυσμού ο καθηγητής Πνευμονολογίας, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος υπογράμμισε ότι μέχρι το τέλος της άνοιξης θα έχουμε καινούργιο, επικαιροποιημένο εμβόλιο που θα καλύπτει όλες τις μεταλλάξεις του ιού.

«Θα είναι πολύ πιο αποτελεσματικό και θα κρατάει πολύ περισσότερο διάστημα η προστασία» είπε κλείνοντας.

newsbeast.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...