Βασιλειάδης: Θα εφαρμοστεί η νομιμότητα

Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΣΤΟ ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ

 Την πρόθεση της κυβέρνησης να πατάξει έκτροπα όπως αυτά ανάμεσα σε οπαδούς του Πανιωνίου και του Ολυμπιακού στο πλαίσιο αγώνα μπάσκετ γυναικών ξεκαθάρισε ο Γιώργος Βασιλειάδης.

Αναλυτικά η δήλωσή του:

«Ο Yφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης ενημερώθηκε άμεσα για τα επεισόδια τα οποία έλαβαν χώρα στο παιχνίδι Πανιώνιος- Ολυμπιακός για την Α1 μπάσκετ των γυναικών και μέχρι αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε διαρκή επαφή με τις αστυνομικές αρχές, ώστε να έχει απόλυτη εικόνα για το τι έχει συμβεί μέσα κι έξω από το γήπεδο.

Τέτοια περιστατικά βίας δεν αρμόζουν στο πνεύμα του αθλητισμού και η Κυβέρνηση έχει εκφράσει πολλάκις, μέσω της Αθλητικής Ηγεσίας της χώρας, την κατηγορηματική πρόθεσή της να πατάξει τις πηγές από τις οποίες εκπορεύεται. Ο κ. Βασιλειάδης θα ζητήσει τις εκθέσεις της Αστυνομίας, καθώς και των αρμόδιων για την τέλεση του αγώνα φορέων, ούτως ώστε να εφαρμοστεί η νομιμότητα με απόλυτη αυστηρότητα προς πάσα κατεύθυνση».

«Αμείλικτοι σε θέματα ντόπινγκ»

«Η Πολιτεία οφείλει να βρίσκεται δίπλα στους αθλητές, να τους στηρίζει και να είναι αμείλικτη σε θέματα ντόπινγκ», είπε χαρακτηριστικά ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης, στο χαιρετισμό του στο Διεθνές Συνέδριο «Το Ντόπινγκ σε Νέα Εποχή» που πραγματοποιείται στην Θεσσαλονίκη.

«Όσο περισσότερο ψάχνεις, τόσο περισσότερο βρίσκεις. Κάτι δεν πάει καλά στο ντόπινγκ της χώρας. Όλοι γνωρίζουμε τι γίνεται στο ερασιτεχνικό, αλλά και στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Η κοινωνική ευθύνη των ομοσπονδιών θα πρέπει να αποδειχτεί στην πράξη, για το πώς θα συμβάλουν στην καταπολέμηση του ντόπινγκ, τί σχεδιασμό θα έχουν, τί πρόγραμμα.

Η βιομηχανία του ντόπινγκ είναι στις πρώτες θέσεις στην οικονομική διαχείριση των κεφαλαίων, μετά από τη βιομηχανία του στοιχήματος και μετά από την βιομηχανία των όπλων. Δεν υπάρχει μεγαλύτερη ικανοποίηση για έναν προπονητή όταν ο πρώην αθλητής θα σου φέρει το δικό του παιδί για να προπονηθεί μαζί σου» τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Βασιλειάδης.

Πηγή: Filathlos.gr

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...