Βατόπουλος: Τείχος ανοσίας στην Ελλάδα περί τα μέσα του καλοκαιριού

Τι είπε για την πορεία του εμβολιασμού και πότε θα πετάξουμε τις μάσκες
Αισιόδοξος για την πορεία του εμβολιασμού και κατ’ επέκταση για την αντιμετώπιση της πανδημίας εμφανίστηκε ο καθηγητής μικροβιολογίας και μέλος της επιτροπής των Ειδικών, Αλκιβιάδης Βατόπουλος, λέγοντας πως δεν αποκλείεται περί τα μέσα του καλοκαιριού να έχει χτιστεί στη χώρα μας ένα τείχος ανοσίας έναντι του κορωνοϊού.

Όπως είπε στον ΣΚΑΪ το πρωί της Τρίτης, οι εμβολιασμοί μπορεί να αυξηθούν αλλά πρόκειται για θέμα τεχνικό που σχετίζεται από τις διαθέσιμες δόσεις αλλά και τον αριθμό των εμβολιασμών. Τόνισε ότι δεν θα πρέπει να υπάρξει βιασύνη στην απαλλαγή της μάσκας καθώς είναι ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο αυτοπροστασίας που δεν περιορίζει σημαντικά.

«Σιγά – σιγά θα γίνει και αυτό», πρόσθεσε ο κ. Βατόπουλος σημειώνοντας ότι θα εκδοθούν οδηγίες όταν έρθει η ώρα για τη μη χρήση μάσκας μεταξύ των εμβολιασμένων και στους εξωτερικούς χώρους.

Για τις παρενέργειες από εμβολιασμούς σχολίασε ότι έτσι κι αλλιώς υπάρχει θνησιμότητα και νοσηρότητα και δεν βοηθάει να συνδέονται αυτομάτως θάνατοι με τους εμβολιασμούς. Εξήγησε ότι στη χώρα μας γίνονται καθημερινά 100.000 εμβολιασμοί και πεθαίνουν από διάφορες αιτίες 300 άνθρωποι. «Κάποιος θα πάθε έμφραγμα έτσι κι αλλιώς», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Για τους εμβολιασμούς σε ανήλικους άνω των 12 τόνισε ότι θα γίνει και αυτό σιγά σιγά αλλά ίσως είναι νωρίς να το συζητάμε στην Ελλάδα. «Ας ολοκληρωθεί (ο εμβολιασμός) στους ενήλικες και βλέπουμε», σημείωσε ο κ. Βατόπουλος και πρόσθεσε ότι δεν θα πρέπει να υπάρχει φόβος για το εμβόλιο.

protothema.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...