Βγάλτε την TV από την πρίζα για να μην βγάλετε το παιδί σας….

Βγάλτε την TV από την πρίζα για να μην βγάλετε το παιδί σας....
Σε προηγούμενο άρθρο, αναφερθήκαμε στον καλό ρόλο της τηλεόρασης.
 Όμως, με το δεδομένο ότι η πολύωρη τηλεθέαση και η επιλογή ακατάλληλων προγραμμάτων μόνο κακό μπορούν να κάνουν ακόμα και στον ψυχισμό του παιδιού σας, ακολουθήστε μερικές συμβουλές για το πώς είναι δυνατόν να αποφύγουμε την αρνητική επίδραση των τηλεοπτικών προγραμμάτων.

Κρατάτε πάντα ώρα για τον χρόνο που σπαταλούν τα παιδιά σας μπροστά στην τηλεόραση. Βρείτε τρόπους, όπως γράφει το mother.gr να τα δραστηριοποιήσετε κρατώντας τα μακριά. Μην καταφεύγετε όμως σε φωνές και υστερίες, κλείνοντας βιαίως την οθόνη, τέτοιου είδους συμπεριφορά μόνο αντίδραση θα φέρει στο παιδί σας.

Στόχος σας πρέπει να είναι το να πείσετε το παιδί για την αναγκαιότητα να ξεκολλήσει από την τηλεόραση. Αν τα εξαναγκάσετε, μπορούν να ανακαλύψουν άλλους τρόπους για να παρακολουθήσουν τηλεόραση. Για παράδειγμα, θα βρουν χρόνο όταν λείπετε ή όταν κοιμάστε.

Επιλέξτε τα προγράμματα που θα δει το παιδί. Μην αφήνετε την τηλεόραση ανοικτή όλη την ώρα, χωρίς να παρακολουθεί κανένας. Ετσι δίνετε στο παιδί το μήνυμα ότι η τηλεόραση είναι αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς σας. Προτείνετε στο παιδί ένα πρόγραμμα που εσείς θεωρείτε χρήσιμο και μιλήστε μαζί του για το αν θα ενδιαφερόταν να το παρακολουθήσετε παρέα.

Προτείνετέ του εναλλακτική δραστηριότητα και επιβραβεύστε το με την επιλογή του να μη δει τηλεόραση π.χ για μία ολόκληρη μέρα. Οι γονείς επίσης πρέπει να εχουν στο μυαλό τους συνεχώς ότι τα κομπιούτερς τείνουν να πάρουν την θέση της τηλεόρασης, κι επομένως η πολύωρη ενασχόληση ενός παιδιού με τον υπολογιστή του, είναι εξίσου επικίνδυνη.

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...