Ποιες περιοχές της χώρας είναι «πρωταθλήτριες» στην ακρίβεια – Δείτε πίνακες

Σε ανοδική πορεία βρίσκονται οι τιμές των καυσίμων στη χώρα μας, με την αμόλυβδη βενζίνη να σπάει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο.

Η Ελλάδα έχει αυτήν τη στιγμή την τέταρτη ακριβότερη μέση τιμή βενζίνης στην Ευρώπη και την όγδοη στον κόσμο με τις προβλέψεις για το πότε θα αποκλιμακωθούν οι τιμές να είναι ιδιαίτερα δυσοίωνες, σύμφωνα με την ΕΡΤ.

«Το επόμενο διάστημα οι αυξητικές τάσεις στις τιμές των καυσίμων θα συνεχιστούν. Πιστεύω ότι μέχρι το καλοκαίρι δεν θα υπάρξει αποκλιμάκωση των τιμών», εκτίμησε μιλώντας στον ίδιο σταθμό ο αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων (ΠΟΠΕΚ) Γιώργος Ασμάτογλου.

Σχετικά με το πού θα φτάσει η τιμή της βενζίνης ο κ. Ασμάτογλου εκτίμησε ότι στα μεγάλα αστικά κέντρα θα αγγίξει τα 2 ευρώ, αλλά στη νησιωτική Ελλάδα και στις αντλίες των απομακρυσμένων περιοχών θα ξεπεράσει κατά πολύ αυτό το όριο.

Νέο ρεκόρ για την αμόλυβδη

Σύμφωνα με τα στοιχεία από το Παρατηρητήριο Τιμών του υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, πλέον η μέση τιμή της αμόλυβδης βενζίνης έφτασε τα 1,858 ευρώ το λίτρο με την μέση τιμή της «κατοστάρας» να ξεπερνά τα 2 ευρώ και το diesel κίνησης να φτάνει τα 1,6 ευρώ ανά λίτρο(1,600).

Πώς διαμορφώνονται οι τιμές

Κυκλάδες και Δωδεκάνησα σέρνουν την κούρσα της ακρίβειας

Για ακόμα μια ημέρα, την ακριβότερη τιμή στην Ελλάδα έχουν οι Κυκλάδες ενώ ακολουθούν στα δύο ευρώ τα Δωδεκάνησα και λίγο πιο κάτω οι νομοί Ευρυτανίας, Κεφαλληνίας, Λέσβου, Ρεθύμνης και Σάμου.

newmoney.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...