Βενιζέλος: Επιστροφή στην ανάπτυξη μετά από 6 χρόνια ύφεσης – “Ο Τσίπρας δεν έχει λόγο ύπαρξης χωρίς το μνημόνιο”

Βενιζέλος: Επιστροφή στην ανάπτυξη μετά από 6 χρόνια ύφεσης - “Ο Τσίπρας δεν έχει λόγο ύπαρξης χωρίς το μνημόνιο”
“Αν εμείς που αγωνιζόμαστε τέσσερα χρόνια να κρατήσουμε τη χώρα όρθια για να αποφύγουμε τη χρεοκοπία και την καταστροφή, εκφράζουμε την Ελλάδα του χθες,  τότε οι απόψεις του κ.Τσίπρα δεν εκφράζουν την Ελλάδα του αύριο, αλλά του προχθές”, ήταν τα πρώτα λόγια του Ευάγγελου Βενιζέλου κατά την ομιλία του στη Βουλή.
Και συνέχισε: “Ο κ. Τσίπρας προτείνει την επιστροφη στο παρελθον. Για να διώξει την τρόικα, πρέπει να τη βρει εδώ. Ο φόβος του ειναι να βγει η Ελλάδα απο το μνημόνιο, γιατί έτσι δεν υπάρχει λόγος ύπαρξης για τον κ.Τσίπρα”.

“Το πιο σημαντικό τώρα πια είναι ότι έχουμε τη δυνατότητα να στείλουμε μήνυμα αισιοδοξίας ότι χάρη στις θυσίες του λαού, υπάρχει αποτέλεσμα στον προϋπολογισμό. Τον προϋπολογισμό του πρωτογενούς πλεονάσματος και της εξόδου από το μνημόνιο. Ο φτωχός θα καταλάβει πάρα πολύ καλά τι σημαίνει πρωτογενές πλεόνασμα, τώρα που θα δει να αποκαθίστανται η αδικία”.  

“Περιορίστηκαν δραστικά οι εισαγωγές και αποκαθίσταται η ανταγωνιστικότητα της χώρας. Αυτός είναι ο προϋπολογισμός της επιστροφής σε θετικό ρυθμό ανάπτυξης, μετά απο 6 χρόνια ύφεσης. Θα σημάνει την
επανεκκίνηση της ελληνικής οικονομίας. Ο προϋπολογισμός δεν είναι εικονικός και θα ελέχεται διαρκώς για την εκτέλεσή του. Θεμελιώνει τη βιωσιμότητα του δημοσίου χρέους”.

Στη συνέχεια, αναφερόμενος στην ομιλία του Αλέξη Τσίπρα, που είχε προηγηθεί, ο Ευάγγελος Βενιζέλος σχολίασε: “Έχουν μετατρέψει την αγωνία των Ελλήνων σε πολιτικό πανηγύρι. Καταγγέλουν τα δυο μεγάλα κόμματα και της επιλογές της μεταπολίτευσης, αλλά υπόσχονται να επανέλθουν όλα εκεί όπου τα είχαν φέρει τα κόμματα της μεταπολίτευσης. Αυτός είναι ο παραλογισμός του ΣΥΡΙΖΑ.

Και ο απόλυτος παραλογισμός του ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι τώρα που φτάσαμε σε χειροπιαστά αποτελέσματα, θέλουν να ακυρώσουμε τις θυσίες και τα επιτεύγματά μας, να τα μηδενίσουμε και να γυρίσουμε στην κατασταση που ήμασταν το 2008 και πίσω. Να γυρίσουμε όχι στο μηδέν, αλλά υπό το μηδέν και να διακινδυνεύσουμε πάλι την παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ”.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...