Βερελής: Μια κυβέρνηση συνεργασίας μπορεί να αντιμετωπίσει την οικονομική και κοινωνική κρίση με ταχύτητα,

Στις πολιτικές εξελίξεις των τελευταίων ημερών και στην προσπάθεια συγκρότησης νέας κυβέρνησης αναφέρθηκε ο Χρίστος Βερελής μιλώντας σε έκτακτη πολιτική εκπομπή της τηλεόρασης του Star.

Για το μήνυμα που εξέπεμψαν οι πολίτες με το αποτέλεσμα της εκλογικής διαδικασίας της 6ης Μαΐου, τόνισε:

«Το μήνυμα που μας έδωσαν οι πολίτες ήταν, βρείτε τα κοινά σημεία για να συνεργαστείτε. Επίσης, είναι ολοφάνερο ότι ψήφισαν δυνάμεις με ευρωπαϊκό προσανατολισμό, άρα, νομίζω ότι η εντολή ήταν σαφέστατη, ότι πρέπει να παραμείνουμε στο ευρώ αλλά ταυτόχρονα να απεξαρτηθούμε και από το μνημόνιο, δηλαδή, αυτό ακριβώς που, πάρα πολύ υπεύθυνα και λογικά, , το ΠΑΣΟΚ το έλεγε  σε όλη την προεκλογική περίοδο. 

Δυστυχώς, παρακολουθήσαμε μια σειρά από ενέργειες από μερίδα πολιτικών αρχηγών που μοναδικό στόχο είχε, την αποκόμιση μικροπολιτικών κερδών.  Υπάρχει η πολυτέλεια, αυτή τη στιγμή, να κάνουμε τέτοια μικροκομματικά παιχνίδια;

Η ικανή και αναγκαία συνθήκη για εμάς είναι οι εγγυήσεις για την παραμονή στο ευρώ και τη βελτίωση των συνθηκών της ποιότητας ζωής των Ελλήνων πολιτών – και το έχουμε πει σε όλους τους τόνους.

Είχαμε μια ευκαιρία να αλλάξουμε τους όρους και τις συνθήκες στην πολιτική ζωή της χώρας.  Δυστυχώς επικράτησαν άλλες λογικές με προτεραιότητες που δεν είχαν σχέση με τα συμφέροντα της πλειοψηφίας των πολιτών.

Το ΠΑΣΟΚ έκανε μια σοβαρή προσπάθεια να οδηγήσει τα πράγματα σε μια βιώσιμη πολιτική λύση.  Δεν έβαλε προαπαιτούμενα ούτε συγκεκριμένους όρους για την συγκρότηση της κυβέρνησης.

Ο κ. Βερελής έθεσε μια σειρά ερωτημάτων στον εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ :  Εάν οι πολίτες αναδείξουν κυβέρνηση πλειοψηφίας τον ΣΥΡΙΖΑ και ως νέα κυβέρνηση ζητήσει από με τους εταίρους –δανειστές  την αλλαγή των όρων, και το αίτημα αυτό δεν γίνει αποδεκτό, τι εναλλακτικό σχέδιο έχει για τη χώρα στην περίπτωση αυτή ο ΣΥΡΙΖΑ.

Θα εγκαταλείψουμε την Ευρωπαϊκή Ένωση, θα γυρίσουμε στην Δραχμή;

Η καταγγελία της σύμβασης που, με μαθηματική ακρίβεια, οδηγεί τη χώρα στη δραχμή – και ο μεγάλος χαμένος θα είναι ο άνεργος, ο χαμηλόμισθος και ο χαμηλοσυνταξιούχος

Η χώρα χρειάζεται κυβέρνηση και η επαναδιαπραγμάτευση χρειάζεται κυβέρνηση.

Το Βίντεο



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...