ΒΙΝΤΕΟ&ΦΩΤΟ: Στρατοκρατείται η Μινεάπολη! Ξεχειλίζει η οργή στις ΗΠΑ για την δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ

ΒΙΝΤΕΟ&ΦΩΤΟ: Στρατοκρατείται η Μινεάπολη! Ξεχειλίζει η οργή στις ΗΠΑ για την δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ
ΒΙΝΤΕΟ&ΦΩΤΟ: Στρατοκρατείται η Μινεάπολη! Ξεχειλίζει η οργή στις ΗΠΑ για την δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ


29/05/2020 – 18:24

Μια θύελλα που δεν λέει να κοπάσει μετά την δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ από αστυνομικούς στην Μινεάπολη, ζουν οι ΗΠΑ. 

Μέσω των social media κυκλοφόρησε και αναπαράγεται από πολλά αμερικανικά ΜΜΕ ένα πιο καθαρό βίντεο ντοκουμέντο από την στιγμή της σύλληψης και της δολοφονίας του 46χρονου άνδρα από αστυνομικούς. Και τόσες ημέρες μετά αυτό που προκαλεί μεγαλύτερη οργή είναι ότι οι 4 αυτοί αστυνομικοί έχουν απλά τεθεί σε διαθεσιμότητα και κυκλοφορούν ελεύθεροι!

Το βίντεο είναι τραβηγμένο από την πίσω πλευρά του περιπολικού και δείχνει τους 4 αστυνομικούς να έχουν καθηλώσει στην άσφαλτο τον Τζορτζ Φλόιντ ο οποίος λίγο πριν πεθάνει φωνάζει την φράση που έγινε σύνθημα στα χείλη των διαδηλωτών «Δεν μπορώ να αναπνεύσω». Ο Φλόιντ εκλιπαρεί τους αστυνομικούς οι οποίοι δεν συγκινούνται από τις κραυγές απόγνωσής του και τον οδηγούν στον θάνατο.

Την ίδια ώρα οι αρχές στην Μινεάπολη φαίνεται να έχουν χάσει τον έλεγχο καθώς περιστατικά όπως η σύλληψη on camera δημοσιογράφου και συνεργείου του CNN προκαλεί νέα θύελλα αντιδράσεων. Και αυτό καθώς ο δημοσιογράφος είναι αφροαμερικανός, απλά έκανε την δουλειά του και τον συνέλαβαν έξι λευκοί αστυνομικοί! Τελικά, μετά από παρέμβαση του κυβερνήτη της Μινεσότα το συνεργείο αφέθηκε ελεύθερο.

Για την σύλληψη του δημοσιογράφου τουίταρε και η Κριστιάν Αμανπούρ γράφοντας ότι συλλήψεις δημοσιογράφων γίνονται μόνο σε δικτατορικά καθεστώτα.

Και σήμερα η Μινεάπολη ξύπνησε μετά από μια νύχτα έντονων ταραχών που οδήγησαν τον κυβερνήτη να ζητήσει την βοήθεια της Εθνικής Φρουράς αλλά και τον Τραμπ να δηλώνει έτοιμος να στείλει στρατό.

Πεντακόσιοι στρατιώτες της Εθνοφρουράς αναπτύχθηκαν σήμερα το πρωί στους δρόμους της Μινεάπολης.

Τα μέλη της Εθνοφρουράς της πολιτείας της Μινεσότα «θα προσφέρουν στήριξη στις πολιτικές αρχές, για όσο διάστημα τους ζητηθεί, με στόχο να εγγυηθούν την ασφάλεια των πολιτών και των περιουσιών», αναφέρει σε ένα δελτίο τύπου το σώμα. Κατά τη διάρκεια της νύχτας, στρατιώτες «συμμετείχαν ήδη σε διάφορες αποστολές» με τους πυροσβέστες και για να αντιμετωπίσουν τις «ταραχές που προκάλεσαν πολίτες», διευκρινίζεται στο δελτίο τύπου.

Διακόσιοι αστυνομικοί της πολιτείας, όπως και ελικόπτερα, έχουν επίσης κινητοποιηθεί.

 

 

Με ένα tweet η Μελάνια Τραμπ ζήτησε οι διαδηλώσεις στην Μινεάπολη να γίνονται με ειρηνικό τρόπο και μάλιστα πρόσθεσε ότι δεν υπάρχει λόγος για βία. Είδα τους πολίτες μας ενωμένους στην μάχη κατά του κορονοϊού, έγραψε ακόμα η Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ καλώντας τους να μην σταματήσουν τώρα. Έστειλε επίσης τα θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένεια του Τζορτζ Φλόιντ.

 

Πηγή: kontranews.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...