Βιρτζίνια: Όχημα έπεσε πάνω σε διαδηλωτές – Ένας νεκρός και αρκετοί τραυματίες (Εικόνες & Βίντεο)

Βιρτζίνια: Όχημα έπεσε πάνω σε διαδηλωτές – Ένας νεκρός και αρκετοί τραυματίες (Εικόνες & Βίντεο)

Βιρτζίνια: Όχημα έπεσε πάνω σε διαδηλωτές – Ένας νεκρός και αρκετοί τραυματίες (Εικόνες & Βίντεο)

Βιρτζίνια

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης το Σάρλοτσβιλ

Τουλάχιστον ένα άτομο έχασε τη ζωή του και αρκετά ακόμη τραυματίστηκαν όταν όχημα έπεσε πάνω σε ομάδα διαδηλωτών στο Σάρλοτσβιλ, στην πολιτεία Βιρτζίνια των ΗΠΑ, σύμφωνα με διεθνή πρακτορεία τα οποία επικαλούνται τον δήμαρχο της πόλης.

Μέχρι στιγμής, δεν έχει γίνει γνωστός ο αριθμός των τραυματιών.

Σε ερασιτεχνικό βίντεο που δημοσιεύθηκε σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης, διακρίνεται ένα αυτοκίνητο σκούρου χρώματος να προσκρούει με ταχύτητα στο πίσω μέρος ενός άλλου αυτοκινήτου, με τα δύο οχήματα να παρασύρουν ένα ακόμη αυτοκίνητο και αρκετούς διαδηλωτές.

Κατόπιν, το σκούρο όχημα έκανε όπισθεν, πέφτοντας εκ νέου πάνω στο συγκεντρωμένο πλήθος.

Νωρίτερα, σφοδρές συγκρούσεις ξέσπασαν μεταξύ ακτιβιστών αντιρατσιστικών οργανώσεων και μελών ακροδεξιών ομάδων, οι οποίοι προγραμμάτισαν συγκέντρωση στο Σάρλοτσβιλ, με αποτέλεσμα ο κυβερνήτης της Πολιτείας να κηρύξει την περιοχή σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και η αστυνομία να αποφασίσει την απαγόρευση της συγκέντρωσης.

Οι δυνάμεις επιβολής του νόμου έκαναν εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων, καθώς τα επεισόδια μεταξύ των υποστηρικτών της ακροδεξιάς και των αντι-διαδηλωτών εντάθηκαν πριν από την προγραμματισμένη έναρξη της εκδήλωσης.

Δεδομένου ότι η οπλοκατοχή επιτρέπεται από τον νόμο στη Βιρτζίνια, πολλοί από τους διαδηλωτές κράδαιναν όπλα.

Οι ακροδεξιές οργανώσεις, μεταξύ αυτών η Κου Κλουξ Κλαν και ομάδες νεοναζιστών, κατήγγειλαν το σχέδιο της δημοτικής αρχής του Σάρλοτσβιλ να ξηλωθεί από το πάρκο το άγαλμα ενός στρατηγού υπέρμαχου της δουλείας.

O πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ κάλεσε σε ενότητα, καταδικάζοντας το μίσος με ανάρτησή του στο Twitter.

«Πρέπει όλοι μας να ενωθούμε και να καταδικάσουμε όλα όσα αντιπροσωπεύει το μίσος. Δεν υπάρχει θέση στην Αμερική για αυτού του είδους τα βίαια επεισόδια» ήταν το μήνυμα που ανήρτησε ο πρόεδρος των ΗΠΑ.

Τα επεισόδια στη Βιρτζίνια προκάλεσαν μάλιστα και την παρέμβαση της Πρώτης Κυρίας των ΗΠΑ, Μελάνια Τραμπ. Σε μήνυμά της στο Twitter, έγραψε: «Η χώρα μας ενθαρρύνει την ελευθερία του λόγου, αλλά ας επικοινωνήσουμε χωρίς μίσος στις καρδιές μας. Κανένα καλό δεν βγαίνει από την βία».


 

 

Διαβάστε επίσης:

Πηγή: http://www.kontranews.gr/KOSMOS/296644-Birtzinia-Ochema-epese-pano-se-diadelotes-Enas-nekros-kai-arketoi-traymaties-Eikones-Binteo ΚΟΣΜΟΣ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...