Βολές Μαξίμου: Όλα όσα ανέδειξε η εξεταστική επιτροπή για τα δάνεια σε ΜΜΕ και κόμματα

«Διερευνήσαμε το τρίγωνο της διαπλοκής»

Με αιχμή του δόρατος τα δάνεια του “Κήρυκα Χανίων, του Πρώτου Θέματος και του ΔΟΛ το Μέγαρο Μαξίμου απαριθμεί τα… ευρήματα που περιλαμβάνει το πόρισμα της εξεταστικής επιτροπής.

Όπως αναφέρεται – σε πανηγυρικούς πάντα τόνους- στην άτυπη ενημέρωση της κυβέρνηση: δύο χρόνια μετά την εκλογή του ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση το Γενάρη του 2015 η πάγια πολιτική δέσμευση για διερεύνηση του τριγώνου της διαπλοκής αποτελεί πραγματικότητα.

Χρειάστηκαν μόλις εννέα μήνες και οι καταθέσεις – ομολογίες των ίδιων των πρωταγωνιστών για να καταρριφθούν τα ψέματα δεκαετιών και να πέσει φως στις υπόγειες συνδιαλλαγές ΝΔ και ΠΑΣΟΚ με τα Μέσα Ενημέρωσης και τις τράπεζες.

Αποδείχθηκε σε όλο το πανελλήνιο ότι βασικός πυλώνας της παραγωγής πολιτικής ήταν επί δεκαετίες η ίδια η διαπλοκή με τις τράπεζες να έχουν μετασχηματιστεί σε κουμπαρά για την εξυπηρέτηση των κοινών τους συμφερόντων.

Τι ανέδειξε η Εξεταστική Επιτροπή;

1) Ότι τράπεζες δάνειζαν με «αέρα» σε ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΜΜΕ για να στηρίζουν συγκεκριμένες πολιτικές και συμφέροντα.

2) Τα ίδια ΜΜΕ υποστήριζαν τις ασκούμενες πολιτικές, εξυπηρετώντας πλήρως την επικοινωνιακή πολιτική και ηγεμονία ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.

3) Τα πολιτικά κόμματα έπαιρναν θαλασσοδάνεια μέσω των διορισμένων διοικήσεων των τραπεζών από τους ίδιους τους κυβερνώντες, για να παράγουν πολιτική προσαρμοσμένη στα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα.

4) Ότι για το όργιο παράνομων δανειοδοτήσεων υπάρχουν ποινικές ευθύνες πολιτικών και τραπεζικών στελεχών καθώς και υψηλόβαθμων στελεχών μεγάλων εκδοτικών συγκροτημάτων

5) Ότι ποινικές ευθύνες πολιτικών στελεχών που να εμπίπτουν στο νόμο περί ευθύνης υπουργών δεν έχουν προκύψει μέχρι τώρα. Και αυτό διότι εάν κατά τη διάρκεια των δικαστικών ερευνών που θα πυροδοτήσει το πόρισμα της Εξεταστικής Επιτροπής, οι αρμόδιοι εισαγγελείς ή ανακριτές θεωρήσουν ότι υπάρχει εμπλοκή τέτοιων προσώπων σε οποιαδήποτε πιθανή παράνομη πράξη, θα πρέπει αμελλητί να διαβιβάσουν τις συναφείς δικογραφίες στην Βουλή, ώστε να υπάρξει, αν το αποφασίσει η κοινοβουλευτική πλειοψηφία, συγκρότηση επιτροπής προκαταρκτικής εξέτασης για τα πρόσωπα αυτά.

Την ίδια ώρα η Νέα Δημοκρατία έχει το θράσος και επιμένει ότι μέχρι να έρθει ο ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση δεν υπήρχε διαπλοκή, και αδυνατώντας να απαντήσει στους πολίτες, εφευρίσκει τη «διαπλοκή του ΣΥΡΙΖΑ»!

Το λέει αυτό το κόμμα του κ. Μητσοτάκη που χρωστάει στις τράπεζες 221 εκατ. ευρώ και δεν έχει πει ακόμη πώς και πότε θα τα ξεπληρώσει! Συντάσσεται ο κ. Μητσοτάκης με τη θέση του Αντιπροέδρου του, κ. Γεωργιάδη πως τα χρέη της ΝΔ στις τράπεζες πρέπει να διαγραφούν; Έτσι θα «εξυγιάνει» τα οικονομικά του κόμματός του;

Το λέει αυτό ο κ. Μητσοτάκης που δανείστηκε για τον Κήρυκα Χανίων δάνεια εκατομμυρίων ευρώ και εδώ και 11 χρόνια δεν έχει αποδώσει ούτε ένα ευρώ!

Το λέει αυτό ο κ. Μητσοτάκης ο οποίος έκανε ρύθμιση του δανείου του  – όταν αποκαλύφθηκε από την Εξεταστική και 11 ολόκληρα χρόνια μετά τη σύναψή του – με το σύστημα balloonώστε να μην αποπληρώσει ποτέ το κυρίως ποσό του χρέους που ανέρχεται σε 649.000 ευρώ!

Πραγματικά αναρωτιόμαστε κ. Μητσοτάκη, τολμάτε και κουνάτε το δάχτυλο, τη στιγμή που τόσο το κόμμα σας, όσο και εσείς χρωστάτε σε όποιον μιλάει ελληνικά;

Το ίδιο ερώτημα φυσικά ισχύει και για το ΠΑΣΟΚ, το οποίο έχοντας πάρει δάνεια 199 εκατ. ευρώ και με τα σημερινά του εκλογικά ποσοστά θα αποπληρώσει τα χρέη του σε μερικές εκατοντάδες χρόνια!

Για όλα αυτά αλλά και για πολλές ακόμα έκνομες πρακτικές πλέον θα αποφανθεί η Δικαιοσύνη, στην οποία παραπέμπεται το πόρισμα της Εξεταστικής Επιτροπής.

Όλοι οι εμπλεκόμενοι, ανεξαρτήτως ονόματος ή θεσμικού ρόλου, θα λογοδοτήσουν επιτέλους στις αρμόδιες δικαστικές Αρχές, οι οποίες καλούνται να επιτελέσουν δίχως καθυστερήσεις και πρακτικές του παρελθόντος το έργο τους.

Εντύπωση μας προκαλεί το γεγονός ότι τόσο η ΝΔ, όσο και το ΠΑΣΟΚ επί εννιά μήνες δεν έχουν διαπιστώσει τίποτα μεμπτό στη σκανδαλώδη δανειοδότηση των ΜΜΕ. Ενδεικτικά αναφέρουμε:

*  Το σύστημα «μπάμπουσκα» του κ. Αναστασιάδη, δανειζόταν από τις τράπεζες για να αγοράζει μετοχές μιας εταιρείας που ανήκε στον ίδιο και τους συνεταίρους του. Και αυτό δεν έγινε μία φορά, αλλά τουλάχιστον τρεις. Οι εταιρείες «φαντάσματα» των ιδιοκτητών του Πρώτου Θέματος είναι νόμιμες και προβλεπόμενες πρακτικές σύμφωνα με τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ που δεν έχουν αρθρώσει λέξη;

* Ή ποιος θα ξεχάσει την κατάθεση Αλαφούζου ότι όλα τα κανάλια δεν πληρώνουν δόσεις, ότι αυτά έχουν μεταβληθεί σε γραφεία εξυπηρέτησης των επιχειρηματικών συμφερόντων των ιδιοκτητών τους. Ότι οι μεγαλοεκδότες καθόριζαν ακόμα και τις συνθέσεις των κυβερνητικών σχημάτων. Ότι υπήρχε διαπλοκή επιβεβαιωμένη από έμπειρους εκδότες και καναλάρχες. Ή ότι καλώς η κυβέρνηση θέλει να βάλει τάξη στα τηλεοπτικά πράγματα.

* Ή την δήλωση Κουρτάκη ότι ασφαλώς και υπάρχει το τρίγωνο της διαπλοκής, διαπλοκής δηλαδή κομμάτων, ΜΜΕ και τραπεζικού πυλώνα, το οποίο όμως για να λειτουργεί απρόσκοπτα χρειάζεται και τέταρτο παράγοντα, το δικαστικό σύστημα.

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...