Στην αναβάθμιση της Πολιτικής Προστασίας από την κυβέρνηση αλλά και στις ευθύνες για τα προβλήματα που έφερε η κακοκαιρία Ελπίδα, αναφέρθηκε ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ 100,3.

Ο κ. Βορίδης τόνισε ότι πήχης της Πολιτικής Προστασίας έχει ανέβει πλέον πολύ ψηλά και η κυβέρνηση οικοδομεί ένα νέο μοντέλο, αναβαθμίζοντας σε υπουργείο μια υποβαθμισμένη Γενική Πραμάτεια Πολικής Προστασίας που παρέλαβε πριν από δυο χρόνια.

Ο υπουργός Εσωτερικών, είπε ότι είναι σαφές πως ο πρωθυπουργός ανέλαβε την συνολική ευθύνη για την κυβέρνηση, όπως είναι σαφές και πως η κυβέρνηση δεν είναι ικανοποιημένη από τους χειρισμούς που έγιναν στην αντιμετώπιση της κακοκαιρίας. Πρόσθεσε ότι ο συντονισμός και η εποπτεία πρέπει να γίνονται από το αρμόδιο υπουργείο.

Σχετικά με την εκχώρηση αρμοδιοτήτων στην αυτοδιοίκηση, ο κ. Βορίδης τόνισε ότι σημαίνει και μεταφορά ευθυνών, δηλαδή ο κάθε δήμος έχει την αρμοδιότητα να κόβει τα κλαδιά που πέφτουν πάνω σε καλώδια ή να συντηρεί τα εκχιονιστικά μηχανήματά του.

newsbeast.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...