Βορίδης εναντίον Βορίδη: Πολιτική επιλογή της κυβέρνησης η καλλιέργεια της βιομηχανικής κάνναβης (video)

Βορίδης εναντίον Βορίδη: Πολιτική επιλογή της κυβέρνησης η καλλιέργεια της βιομηχανικής κάνναβης (video)
Βορίδης εναντίον Βορίδη: Πολιτική επιλογή της κυβέρνησης η καλλιέργεια της βιομηχανικής κάνναβης (video)


02/06/2020 – 20:16

Μπορεί η καλλιέργεια βιομηχανικής κάνναβης στην Ελλάδα να αποτελούσε προεκλογικά «κόκκινο πανί» για τη ΝΔ και πρωτοκλασάτα στελέχη της όπως οι Μάκης Βορίδης και Άδωνις Γεωργιάδης, ωστόσο, μετά την «απομάκρυνση εκ της κάλπης» οι μάσκες έπεσαν και αποδείχθηκε περίτρανα πως η κριτική τους στο ζήτημα ήταν ένα ακόμη παράδειγμα λαϊκίστικης προσέγγισης ενός σοβαρού θέματος.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα για το λόγου το αληθές αποτελεί η σημερινή τοποθέτηση στη Βουλή του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Μάκη Βορίδη αναφορικά με τη βιομηχανική κάνναβη, για την οποία τόνισε ότι «δεν καταργείται, είναι πολιτική επιλογή της παρούσης κυβέρνησης η καλλιέργειά της».

Μάλιστα, ο κ. Βορίδης δεν παρέλειψε να ξεκαθαρίσει ότι η κυβέρνηση διευκολύνει στο θέμα του πολλαπλασιαστικού υλικού και στο θέμα του ορίου.

Φυσικά, η στάση του κ. Βορίδη δεν θα αποτελούσε θέμα συζήτησης ακόμα στην Ελλάδα του 2020, αν ο ίδιος πριν από δύο χρόνια δεν έστρεφε τα πυρά του στην κυβέρνηση Τσίπρα για νομοθέτηση της «ανεξέλεγκτης καλλιέργειας χασίς»«Η απάντηση που έχουμε να δώσουμε σε μια κοινωνία που ρημάζεται από τα ναρκωτικά είναι η ανεξέλεγκτη καλλιέργεια του χασίς; Ανεξέλεγκτη καλλιέργεια του χασίς, αυτό νομοθετείτε σήμερα», σημείωνε το 2018 ο κ. Βορίδης.

Ανάλογη κυβίστηση όμως έχει κάνει και ο έτερος Διόσκουρος, Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος ως υπουργός Επενδύσεων και Ανάπτυξης ήταν παρών στα εγκαίνια της πρώτης εγκατάστασης φαρμακευτικής κάνναβης στην Ελλάδα, η οποία έγινε από την ισραηλινή εταιρεία Tikun Olam.

Ως βουλευτής της αντιπολίτευσης, όμως, αποκαλούσε «μπάφο» τη φαρμακευτική κάνναβη. «Η πρώτη επένδυση που προδιαφημίζει ο ΣΥΡΙΖΑ να φέρει στην Ελλάδα είναι ο μπάφος. Πολύ ταιριαστό για τον ΣΥΡΙΖΑ», έλεγε κάποτε, όπως θα δείτε στο βίντεο της «Ομάδας Αλήθειας».

Πηγή: kontranews.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...