Βουλή: Η αναφορά Μητσοτάκη στον χουντικό Σπαντιδάκη και η παράλειψη ότι ήταν… συγγενής του(βίντεο)

Βουλή: Η αναφορά Μητσοτάκη στον χουντικό Σπαντιδάκη και η παράλειψη ότι ήταν… συγγενής του(βίντεο)

 
Τον Γρηγόρη Σπαντιδάκη θυμήθηκε σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη Βουλή με αφορμή την υπουργοποίηση του Ευάγγελου Αποστολάκη.

Δείτε το βίντεο

«Αυτά έγιναν μόνο επί χούντας, με τον Σπαντιδάκη», είπε από το βήμα της Βουλής ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας λόγω της επιλογής του Αλέξη Τσίπρα να ορίσει αντικαταστάτη και διάδοχο του Πάνου Καμμένου τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ ενώ ήταν ακόμα στο πόστο του.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε ότι η ανάληψη του υπουργείου από τον Ευ. Αποστολάκη έγινε «καθ’ υπόδειξιν Καμμένου» και τόνισε ότι «ποτέ κυβέρνηση στη Μεταπολίτευση δεν επέλεξε εν ενεργεία στρατιωτικό για τη θέση του υπουργού Άμυνας».

«Ο τελευταίος εν ενεργεία στρατιωτικός που ανέλαβε αυτή τη θέση ήταν επί χούντας», τόνισε ο αρχηγός της ΝΔ, προκαλώντας την έντονη αντίδραση του Νίκου Φίλη, του Νίκου Κοτζιά και του Παναγιώτη Κουρουμπλή.

«Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης άθελά του θέλω να πιστεύω υπέπεσε σε ένα κολοσσιαίο ατόπημα. Συνέκρινε τον μέχρι χθες αρχηγό του ΓΕΕΘΑ, Βαγγέλη Αποστολάκη, με τον στρατηγό της χούντας Σπαντιδάκη. Πρόκειται για μεγάλη προσβολή στο δημοκρατικό φρόνημα των ενόπλων δυνάμεων» τόνισε ο κ. Τσίπρας και του ζήτησε να ανακαλέσει.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ούτε ανακάλεσε, αλλά ούτε κι αποκάλυψε ότι ο εκ των πρωτεργατών της χούντας των Συνταγματαρχών, ο οποίος πέθανε το 1996, ήταν συγγενής (εξ αγχιστείας) της οικογένειας Μητσοτάκη, αφού είχε παντρευτεί την ξαδέλφη του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, Ελευθερία Σπαντιδάκη.

Δεν είπε επίσης ότι ο κ. Σπαντιδάκης έγινε Α/ΓΕΣ στις 9/10/1965 με προτροπή του ίδιου του υπουργού Συντονισμού, Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, στον τότε πρωθυπουργό Στεφανόπουλο μετά την αποστασία.

 

 

Πηγή: https://www.kontranews.gr/POLITIKE/351680-Boyle-E-anaphora-Metsotake-ston-choyntiko-Spantidake-kai-e-paraleipse-oti-etan-syggenes-toy-binteo ΠΟΛΙΤΙΚΗ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...