«Βουτιά» στην οικοδομική δραστηριότητα το πρώτο δίμηνο του 2013.

oikodomikes adeies
Νέα μεγάλη πτώση σημείωσε η οικοδομική δραστηριότητα το Φεβρουάριο, με τον κλάδο να παραμένει σε ελεύθερη πτώση καθώς η ελληνική οικονομία διανύει ήδη τον έκτο χρόνο ύφεσης. Στο σύνολο της χώρας, οι νέες οικοδομικές άδειες μειώθηκαν κατά 45,4% τον Φεβρουάριο σε σύγκριση με τον αντίστοιχο περσινό μήνα, ενώ ο οικοδομικός όγκος υποχώρησε κατά 44,8%, επίσης σε ετήσια βάση. Σωρευτικά στο δίμηνο Ιανουαρίου – Φεβρουαρίου του 2013 ο αριθμός των νέων οικοδομικών αδειών εμφανίζεται μειωμένος κατά 40,6% σε σύγκριση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα, ενώ ο οικοδομικός όγκος υποχώρησε κατά 36,2%.
Ειδικά για τον Φεβρουάριο και όσον αφορά στον αριθμό των νέων οικοδομικών αδειών οι μεγαλύτερες μειώσεις καταγράφηκαν στις περιφέρειες: Ιονίων Νησιών (67,7%), Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης (62,3%), Ηπείρου (60%), Βορείου Αιγαίου (55,4%) και Δυτικής Ελλάδας (49,5%).
Η πτώση στην περιφέρεια Αττικής διαμορφώθηκε στο 39%. Στο δίμηνο Ιανουαρίου – Φεβρουαρίου οι μεγαλύτερες μειώσεις στον αριθμό νέων οικοδομικών αδειών σε σύγκριση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα καταγράφηκαν στις περιφέρειες: Ιονίων νησιών (55,2%), Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης (53,1%), Ηπείρου (48,6%) και Αττικής (44,7%). Ο κλάδος της οικοδομής, που στο παρελθόν αποτέλεσε έναν από τους βασικούς πυλώνες ανάπτυξης για την ελληνική οικονομία, έχει υποστεί τεράστιες απώλειες εξαιτίας της παρατεταμένης ύφεσης.
Όπως εκτιμάται έχει χαθεί περίπου το ήμισυ των θέσεων εργασίας στον κλάδο από το 2008, όταν η οικοδομική δραστηριότητα στη χώρα είχε φθάσει στο αποκορύφωμα της.
Αντώνιος Βίτσας


Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Ειδικά για τον Δήμο Ναυπακτίας μόνοι υπεύθυνοι για την μηδαμινή οικοδομική δραστηριότητα είναι οι
    Δημοτικές αρχές που εδώ και 30 χόνια σχεδόν δεν ενεργοποιούνται για την επέκταση και εφαρμογή του
    σχεδίου πόλεως ανατολικά μκαι δυτικά της πόλεως Ναυπάκτου.Αν έχετε προσέξει καμία δημοτική αρχή δε ν επανεξελέγη δεύτερη φορά.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...