Βούτσης: Δεν υπάρχει σενάριο εκλογών πριν τον Μάη

Βούτσης: Δεν υπάρχει σενάριο εκλογών πριν τον Μάη

«Εργαζόμαστε για εκλογές τον Οκτώβρη» συμπλήρωσε ο πρόεδρος της Βουλής σε συνομιλία του με δημοσιογράφους μετά την κοπή της πίτας των κοινοβουλευτικών συντακτών, ενώ προκάλεσε και πάλι την Ν.Δ. να καταθέσει πρόταση μομφής εναντίον του.

«Δεν υπάρχει σενάριο εκλογών πριν τον Μάη» σχολίασε ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης μιλώντας σε δημοσιογράφους μετά την κοπή της πίτας των κοινοβουλευτικών συντακτών. Ο Ν. Βούτσης τόνισε όμως ότι «εργαζόμαστε για εκλογές τον Οκτώβρη» παρατηρώντας παράλληλα ότι η χώρα μετά το Πάσχα θα μπει σε προεκλογική περίοδο λόγω των ευρωεκλογών και των αυτοδιοικητικών εκλογών. Ο Ν. Βούτσης προκάλεσε και πάλι την Ν.Δ. να καταθέσει πρόταση μομφής εναντίον του επαναλαμβάνοντας ότι η «απειλή» αυτή διακινείται συνεχώς από τους ακραίους κύκλους του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αλλά δεν υλοποιείται.

Όσον αφορά το ζήτημα της βιωσιμότητας των κοινοβουλευτικών ομάδων των μικρών κομμάτων, ο Ν. Βούτσης ξεκαθάρισε ότι θα πράξει σύμφωνα με τις υποδείξεις του Επιστημονικού Συμβουλίου της Βουλής. Ο Ν. Βούτσης υπογράμμισε ότι έπρεπε να αντιμετωπιστεί το ζήτημα με αλλαγές στον Κανονισμό της Βουλής, όμως επιλέχθηκε να μην προχωρήσουν οι αλλαγές, καθώς διαπιστώθηκε ότι δεν υπήρχε η απαιτούμενη συναίνεση. Μάλιστα, ο Ν. Βούτσης υπονόησε ότι τα κόμματα της αντιπολίτευσης ήθελαν τις αλλαγές, παρά την δημόσια αντίθεσή τους, παρατηρώντας «άλλα μας έλεγαν στο αυτί».

Σχετικά με τις επιστολές των έξι βουλευτών που στηρίζουν την κυβέρνηση και ζητούν η ψήφος τους να προσμετρείται πάντα με την ψήφο της συμπολίτευσης, ο Ν. Βούτσης τόνισε ότι έπρεπε να λυθεί το ζήτημα. Ο Ν. Βούτσης εκτίμησε ότι η ΝΔ δεν θα κάνει πράξη τις απειλές της ότι θα ζητά ονομαστική ψηφοφορία σε κάθε νομοσχέδιο. Τέλος, ο Ν. Βούτσης αναφέρθηκε στην ψηφοφορία την Παρασκευή για το πρωτόκολλο της ένταξης της Βόρειας Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ παρατηρώντας ότι θα ολοκληρωθεί νωρίς το βράδυ.

Πηγή: https://www.kontranews.gr/POLITIKE/353502-Boytses-Den-yparchei-senario-eklogon-prin-ton-Mae ΠΟΛΙΤΙΚΗ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...