Βούτσης: Οι σκέψεις Σόιμπλε δεν θα παίξουν ρόλο στην τελική διαπραγμάτευση

Στην ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης, τα σχέδια Σόιμπλε και το Κυπριακό αναφέρθηκε ο Νίκος Βούτσης, μιλώντας στον Realfm 97,8 και τον Νίκο Χατζηνικολάου!

Ερωτηθείς γιατί δεν κλείνει η δεύτερη αξιολόγηση και για το εάν υπάρχει μία επιχείρηση Σόιμπλε για την πτώση της ελληνικής κυβέρνησης ο Πρόεδρος της Βουλής απάντησε «η αξιολόγηση θα κλείσει τον Γενάρη. Μπορεί να υπάρχουν τέτοιες ιδέες και σκέψεις του Σόιμπλε ή όποιων άλλων, αλλά ούτε πλειοψηφικές είναι, ούτε κυρίαρχες, ούτε νομίζω ότι θα παίξουν τον ρόλο τους στην τελική διαπραγμάτευση και απόφαση. Είμαι αισιόδοξος ότι θα κλείσει η αξιολόγηση, δεν πρέπει να φτάσουμε στην άνοιξη»

Νομίζω ότι βρισκόμαστε σε ένα καλό σημείο στο Κυπριακό

«Θα καταθέσω ευθέως την αισιοδοξία μου ως προς το ότι ξεκίνησε μία διαδικασία η οποία θα έχει κάποια στιγμή ένα τέλος. Δηλαδή θα είναι διαδικασία ανοιχτού τέλους, όπως την προσδιορίζουν και κορυφαίοι Ευρωπαίοι παράγοντες αλλά φαίνεται ότι έχει συμφωνηθεί και ανάμεσα στις δύο κυβερνήσεις Ελλάδας και Τουρκίας που έχουν τον δικό τους ρόλο σε σχέση με τη διεθνή πτυχή του Κυπριακού. Αυτό είναι πολύ σημαντικό» σημείωσε ο κ. Βούτσης για το Κυπριακό και πρόσθεσε:

«Ακόμα και αν δεν τελειώσει, που είναι πιθανό, με αποτέλεσμα συγκεκριμένο και εφ’όλης της ύλης η πολυμερής, θα μείνει ανοικτή η διαδικασία. Όσα έχουν κατατεθεί θα ισχύουν σαν απόψεις για παραπέρα συμβιβασμούς και συνθέσεις. Νομίζω πως βρισκόμαστε σε ένα καλό σημείο»

Σχετικά με το εάν θα πάει ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στην Γενεύη ο Πρόεδρος της Βουλής ανέφερε ότι: «Γνωρίζω ότι σε ότι αφορά τον Έλληνα Πρωθυπουργό, ανάλογα με την έκβαση των συζητήσεων που γίνονται ήδη από προχθές στη Γενεύη, είναι διατεθειμένος και πρόθυμος να σπεύσει».

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...