Βρέθηκε κι άλλη σήραγγα εισόδου στην αρχαία υπόγεια πόλη της Καισαρείας στην Καππαδοκία;

Εργάτες του δήμου στην κεντρική Καισάρεια ανακάλυψαν μια σήραγγα, η οποία, σύμφωνα με τους ειδικούς, μπορεί να οδηγεί σε μία αρχαία υπόγεια πόλη!

Οι εργάτες βρήκαν την σήραγγα, ενώ έσκαβαν στην περιοχή Tomarza και αμέσως σταμάτησαν όλες τις εργασίες. Ειδοποίησαν την αστυνομία, η οποία βρήκε πως η σήραγγα έχει φάρδος 1 μ. και βάθος 20 μέτρα! Η περιοχή στην συνέχεια αποκλείσθηκε για λόγους ασφαλείας, ενώ ενημερώθηκε η Διεύθυνση Πολιτισμού και Τουρισμού της Καισαρείας για περαιτέρω έρευνες.

Εάν αποδειχθεί ότι όντως η σήραγγα αυτή οδηγεί σε κάποια υπόγεια πόλη, δεν θα είναι η πρώτη που ανακαλύπτεται στην περιοχή. Το 2017 βρέθηκε στην Καισάρεια άλλη μία υπόγεια αρχαία πόλη, αποτελούμενη από 52 δωμάτια. Η κατασκευή της ήταν μοναδική, καθώς ήταν κτισμένη οριζοντίως, σε αντίθεση με άλλες υπόγειες πόλεις που βρέθηκαν στην κοντινή Καππαδοκία.

Πολύ γνωστές υπόγειες πόλεις στην Καππαδοκία είναι αυτές στο Καϊμακλί / Kaymakli και στην Μαλακοπή / Derinkuyu. Έχουν δημιουργηθεί από μοναδικούς γεωλογικούς σχηματισμούς και είναι δημοφιλείς τουριστικοί προορισμοί.

ΠΗΓΗ: Daily Sabah, 29.4.2019.

Η Καππαδοκία είναι γεμάτη αρχαίες υπόγειες πόλεις. Κάθε πόλη της είχε και την ιδική της υπόγεια πόλη. Για ασφάλεια. Και επειδή το είδος του πετρώματος το επέτρεπε-βλ.Γ.Λεκάκη «Η άγνωστη Μικρά Ασία».

https://www.kontranews.gr/index.php/rss/category/8/rss.xml



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...